Ünlü olmadığı 70’li yıllarda bir dönem Avanos’ta da çalışan “Şarkıların Efendisi” Kayahan bugün aramızdan ayrıldı. Kayahan, 66 yaşında bir süredir tedavi olduğu hastanede hayatını kaybederken akla Avanos’ta bulunduğu yıllar geldi.

O yılları gazetemiz editörü Metin Yıldırım ve İsmet Demir araştırdı. İlginç bilgilere ulaşılan araştırma sonuçlarını değişik haberler şeklinde bir kaç seri haber şeklinde yayınlayacağız.


KAYAHAN'IN AVANOSLU YILLARI

1970 yılların başında (muhtemelen 1972-1974) Avanos’un ilk kadastrosunu çizmek üzere ihaleyi alan firmada tekniker olarak çalışan Kayahan o dönem geldiği Avanos’ta eşiyle birlikte 2 yıl kaldı.

Taş Köprü yakınlarında bulunan ve İsmet Duru’nun işlettiği Evim Pansiyona eşi ile birlikte yerleşen Kayan tanıştıkları Avanoslu Selçuk Doğangün'ün orkestrasında Oktay Tok ile birlikte müzik çalışmalarına başladı.

Necati Duru’nun (Seyhan Duru’nun babası) çalıştırdığı Sahil Aile Çay Bahçesinde akşamları müzik yapan ekip zaman zaman kadınlar matinesi gibi etkinliklerde de yer aldılar. Kayahan burada hem gitar çalıyor hem de solistlik yapıyordu.

Kayahan’ın ilk eşi Nur Açar’ın ilk çocukları Beste’ye Avanos’ta hamile kaldığı ve Kayahan’ın, hamilelik döneminde bahçelerde dolaşan kümes hayvanlarını izleyen eşini “ Fazla bakma, kızımız onlara benzeyecek “ şeklinde esprili bir şekilde uyardığı o yıllardan kalma bir anı olarak anlatılıyor.



Kaynak: Seyhan Duru (Eski Avanos Belediye Başkanı)
Fotoğraf: Mustafa Taşkın
Aşağıdaki fotoğraf için Selçuk Doğangün'ün eşi Fatima Adib Hanıma teşekür ederiz.
Haber:
 Metin Yıldırım
Avanos Gazetesi