NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Avanos ilçesinde belediyenin öncülüğünde kurulacak olan Kent Konseyi ile ilçenin gelecek vizyonunun bizzat bu ilçede yaşayanlar tarafından belirlenmesi amaçlanıyor.

Avanos Kent Konseyi Genel Kurulu 6 Ekim 2015 Salı günü toplanacak. Kent Konseyinde, mahalle temsilcileri, muhtarlar, dernek ve sendika temsilcileri, meslek odaları, esnaf kuruluşları, sosyal kesim temsilcileri bir araya gelerek, 7 kişilik Avanos Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyelerini seçecek.

03/07/2005 tarih ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 76. maddesine dayanarak İçişleri Bakanlığınca 06/06/2009 tarih ve 27250 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kent Konseyleri Yönetmeliğinin 5. maddesi gereği Avanos Kent Konseyi Genel Kurulu 06 Ekim 2015 Salı günü, saat 14.00’te Avanos Belediyesi Toplantı Salonunda toplanacak.

Kent Konseyinde Avanos’la ilgili alınacak kararları Avanos Belediyesi hayata geçirecek. Avanos’un yönetimi kent konseyinin alacağı kararlar doğrultusunda yürütülecek.

Kent Konseyinin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan kent konseylerinin çalışma usul ve esaslarını düzenlemek.