vrupa Komisyonu Sağlık ve Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü (DGSANCO) ‘nün Gıda ve Veteriner Ofisi (FVO) heyeti, İlimiz patates üretimi ve karantina uygulamaları hakkında incelemelerde bulundu.
            Heyet öncelikle, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Okan YILMAZ’ ı Makamında ziyaret etti.

           İl Müdürümüz Okan YIMAZ, Yabancı konuklara İlimiz tarımsal çalışmaları hakkın da bilgiler vererek, yöneltilen soruları cevapladı. Karşılıklı sohbet havası içerisinde geçen görüşme sonrası, YILMAZ, yabancı konuklara üzerinde Kapadokya konulu çini tabak hediye etti.

           Daha sonra heyet, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonuna geçerek, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Asım BAŞ ve konu uzmanları tarafından, İlimizin tarımdaki yeri, önemi, Patates Üretimi ve Karantina uygulamaları hakkında bilgilendirme sunumunu yaptı.

           Sunumların ardından, Yabancı konuklarımız, Bakanlığımız temsilcileri ve İl Müdürlüğümüz teknik elemanları ile birlikte, İlimizde Patatese bağlı sanayi işletmeleri, depolama tesisleri, özel sektöre bağlı laboratuvarları ve patates üretim alanların da incelemelerde bulundu.

Haber Fotoğrafları