Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu, Diamandouros'u daha önce Strazburg'da ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Kendileriyle görüştükten sonra kurumumuz çok hızlı bir çalışma disiplinine girdi. Bugüne kadar da, ortalama 4 ay içinde 5 bine yakın şikayet aldık" dedi. 

 

Kamu Denetçiliği Kurumunda yapılan görüşmede Ömeroğlu, "Bu kurumun kurulmasında, yasalaşmasında katkılarını hem ben hem arkadaşlarım her zaman için iyilikle anıyoruz" diye konuştu.

 

Ömeroğlu, Diamandouros'un yarın düzenlenecek ‘Uluslararası Kamu Denetçiliği Sempozyumu'nun da onur konuğu olduğunu belirterek, kurum olarak bu organizasyonun da büyük katkıları olacağına inandıklarını kaydetti.

 

Avrupa Ombudsmanı Diamandouros da bu ziyaretin aslında kendisinin bir rüyasının gerçekleşmesi anlamına geldiğini ifade etti. Diamandouros, "15 sene evvel bu ülkede Kamu Denetçiliği Kurumunun kurulması için hayallerimiz vardı. Şimdi bu hayalimizin gerçek olduğunu görmek bizi çok mutlu ediyor" dedi.

 

Diamandouros, Serpil Çakın’ın Kamu Denetçileri arasından bulunmasına çok sevindiğini ifade ederek, "Kamu denetçileri arasında bir hanımefendinin bulunması beni ayrıca mutlu etti, çünkü bu kurumun tüm ayrımcılıklardan uzak bir kurum olması gerekiyor" şeklinde konuştu. Avrupa Birliği Ombudsmanı Diamandouros, yarın düzenlenecek sempozyuma katılmaktan büyük onur duyacağını da belirtti.

 

Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu ve AB Ombudsmanı Diamandouros, ziyaretin ardından birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergün ile AB Bakanı Egemen Bağış’ı makamlarında ziyaret etti.