Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye faaliyetlerini sürdüren Scania, Türkiye genelinde hizmet verdiği yetkili satıcı ve servis ağını genişletiyor. Kayseri’de açılışı gerçekleştirilen Özaltın Ağır Vasıta, ağır ticari araç pazarının en çok tercih edilen çekici markaları arasında yer alan Scania’nın Türkiye genelindeki 21.nci yetkili satıcı ve servisi olarak faaliyetlerine başladı. Ayrıca Özaltın Ağır Vasıta, Türkiye’nin en çok tercih edilen soğutucu ünite markası ThermoKing’in de yetkili satıcı ve servisi olarak hizmet verecek.

Düzenlenen görkemli Özaltın Ağır Vasıta açılış törenine, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce,  Doğuş Otomotiv Başkan Vekili Gür Çağdaş, Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Koray Arıkan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Atasay Holding Ceo'su Atasay Kamer, Doğuş Otomotiv Zirvesi, Özaltın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özaltın, Onursal Başkan Duran Özaltın, Kayseri Sanayi Odası ve Ticaret Odası başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

“İstihdama katkı sağlayacak bu tesis şehrimize hayırlı olsun”
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı açılış töreninde yaptığı konuşmada “Dünya her geçen gün globalleşiyor ve globalleşen dünyada taşımacılık her geçen gün önemini artırıyor. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis için Doğuş Otomotiv ve Özaltın Grubuna teşekkür ediyorum. Kayseri bir sanayi ve ticaret kenti. Her geçen gün böyle güzel tesislerin açılması bizi mutlu ediyor. Nevşehirli bir iş insanımızın böyle bir yatırım için kentimizi seçmesi bizi mutlu etmiştir.  Böyle bir tesis istihdamı da artıracaktır. Emeği geçen herkese teşekkür eder hayırlı olmasını temenni ederim” dedi. 

“Yatırımlarımız kesintisiz sürüyor”
Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gür Çağdaşaçılış töreninde yaptığı konuşmada Doğuş Otomotiv’in otomotiv sektöründe binek otomobilden, ağır ticari araç markamız Scania’ya, soğuk zincir markası ThermoKing’edünyanın önde gelen büyük markalarını temsil ettiklerini belirterek “Scania markası, grup içerisinde ayrıca önem verdiğimiz bir marka. Scania yıllardır ithal ağır ticari araç pazarında başarısını kanıtlamış, farkını ortaya koymuştur” dedi 

Çağdaş “Otomotiv pazarı 2018 yılının ilk yarısında yüzde 5 daraldı. Sosyoekonomik gelişmeler nedeniyle yaşanan bu daralmanın, yılın ikinci yarısında toparlanacağına inanıyoruz. Bizler bu süreçte yatırımlarımıza odaklanarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.“Tekerlekler dönüyorsaekonomi işliyordur” diye bir tanım vardır. Bizde araçlarımızın tekerleklerini sürekli döndürme amacındayız. Bugünburada açılışınakatıldığınız bu modern tesisimiz de bunun bir göstergesidir” şeklinde konuştu. 
“Otomotiv yatırımı o bölgeye bereket getirir”
Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin ise Özaltın ailesine bu güzel tesisi Scania ailesine kazandırmasından dolayı teşekkür ederken “ Son 4-5 yılda markamızın pazar payını yüzde 4-5’lerden 10-12’lere çıktı.Çekici pazarındaki gücümüzü yüzde 7’den yüzde 20’lere çıkarak üçe katlaması yatırımcı Özaltın ailesini bu şehre kazandırdı. Bir ilde özellikle otomotiv yatırımı açılıyorsa o yere bereket getirir. Ama aynı zamanda dünyaya entegre olmayı, Berlin’de, Stockholm’de New York’da ne oluyorsa buraya getirmeyi de sağlıyor. Burada sağlanan istihdam ile ailelerle birlikte yaklaşık 500 kişiye ekmek sağlanacak. Bundan daha önemlisi katma değerli hizmetlerin meydana getirdiğibilgi ve beceriler ile hem iş dünyasına hem akademik dünyaya önemli katkılar getirir”şeklinde konuştu. 

Eksin, Scania’nın Türkiye’ye olan katkılarından da söz etmek istediğini belirterek “Scania, 1990’lı yıllarda strateji olarak pazarlamayı, iş yönetimini, teknolojiyi  getirdi. Türkiye’de ilk uydu takipli araçlarımızı getirdik. Bu bir verimlilik artışıydı, hem yüzde 10 daha az yakıt tüketerek ekonomiye katkı sağlarken, işletme maliyetlerini düşürüyor ve aynı zamanda çevreye de daha az zarar veriyoruz.  Son 3-4 yıldaki başarımızda Doğuş Otomotiv ve değerli iş ortaklarımızın tecrübesi önemli rol oynamaktadır. Bu tesisin de hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

“Scania bayrağını daha da ileri taşıyacağız”
Özaltın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özaltın ise “Scania markası, bölgemizde faaliyet gösteren nakiye firmaları tarafından yakından tanınmaktadır. Öyle ki burada ortalama her 5 araçtan 1 tanesi Scania’dır. Bugün itibarıyla bölgemizde Scania bayrağını Özaltın Ağır Vasıta olarak devralıyoruz. Hedefimiz bu bayrağı daha da ileri götürmek” şeklinde konuştu.

Özaltın, Kayseri bölgesinde mobilya sektörünün yoğun bir şekilde talep gördüğünü sözlerine eklerken şöyle konuştu;” Aynı zaman da Nevşehir bölgemizden de ponza ve yapı malzemeleri Türkiye’nin hemen her köşesine taşınmaktadır. Ülke ekonomisine büyük katma değer sağlayan bu ürünlerin en güvenli şekilde taşınması için, Scania markası olarak en iyi hizmeti verme amacındayız. Özaltın Ağır Vasıta olarak Doğuş Otomotiv ve Scania markalarına bu yolculukta bize güvendikleri için teşekkür eder,işbirliğimizin uzun yıllar katlanarak devam etmesini temenni ederiz” dedi.

Özaltın Ağır Vasıta

Özaltın Ağır Vasıta, Scania’nın Türkiye genelindeki 21.nci Yetkili Satıcı ve Servisi olarak hizmet verecektir. 4 bin m2‘si kapalı olmak üzere, toplam 20 bin m2'lik tesisi ile Özaltın Ağır Vasıta, Türkiye'nin en büyük Scania Yetkili Satıcı ve Servisidir. Serviste aynı anda 16 araca bakım ve onarım hizmeti verilebilmektedir. Özaltın Ağır Vasıta, soğutucu ünite markası ThermoKing’in de yetkili satıcı ve servisi olarak hizmet verecek.25 kişiden oluşan deneyimli kadrosu kısa zaman da 100 kişiye ulaşacak olan Özaltın Ağır Vasıta, 15 Milyon TL’lik yatırım maliyetiyle kurulmuştur.

Yüzde yüz Nevşehir Markası olarak "Özaltın Grubu " bu güzel yatırımları için Tebrik ediyor, Scanıa Tesisi Özaltın Ağır Vasıta'nın ülkemize ve bölgemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz... 

Özaltın Ağır Vasıta
Örenşehir Mahallesi Kime Evler No: 4, 38560 İncesu/ KAYSERİ
12 Temmuz 2018 - Perşembe, Saat:18:00

Scania İçin Kayseri’de Dev Hizmet Üssü 

Scania Özaltın Ağır Vasıta Türkiye'nin en modern ve en büyük tesisini Kayseri'de açtı...

ÖZALTIN

Telefon    0 352 444 68 50

Fax         0 352 623 63 63

Acil Yol Yardım Tel 0 530 275 80 81

Mersis No   663033110500020

Mail   [email protected]