Nevşehir İl Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticileri ile 26.02.2015 tarihinde Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Şube Müdürü Mustafa Özer katılımıyla Valilik Toplantı Salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

Gündem maddeleri ile ilgili gerekli açıklamaları Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat yaptı.

Yaşar Bolat’ın konuşmasının ardından toplantıya “Bir Konu, Bir Konuk” programı çerçevesinde İl Müftüsü Yakup Öztürk katıldı.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, “Kur’an Kursu Öğreticilerinin Motivasyon Sorunu” konulu yaptığı konuşmasında; “Yaptığımız hizmetin manevi mükâfatı hepinizin malumudur. ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ ‘Kur’an’ın okunduğu, müzakere ve muhakemenin yapıldığı meclise sekinet iner, Rahmet o meclisi kaplar ve melekler onları kuşatır. Allah Teala kendi katındakilere bu kullarından bahseder’ mealindeki hadisleri en iyi bilen sizlersiniz.

Ne mutlu sizlere ki, böyle bir hizmeti Rabbimiz nasip eylemiş. Buna imrenen, gıpta eden nice insanlar var ama, bu nasip meselesi... Bu nimetin hakkını vermek hepimizin boynunun borcudur. Mesleğimizde başarılı olmak zorundayız.

Hepimizin imanı, aklı, zekâsı ve kabiliyeti diğerinden daha aşağı değildir. Buna inandığımız zaman başaracağız. Unutmayalım ki, inanmanın mükâfatı inandığına kavuşmaktır.

Başarmak için hiçbir mazeret aramamalıyız. Tam tersine, Mazeret yok. Hangi şartlarda olursak olalım ‘Ben bunu başarabilirim’ demeli ve buna canu gönülden inanmalıyız” dedi ve Kur’an Kursları arası Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler yarışmasına her öğreticin öğrencilerini hazırlamasını ve iddialı olmasını tavsiye etti. Yarışmaların amaç değil bir eğitim aracı olduğunu ancak yine de dereceye giren öğrencilerin ve hocalarının ödüllendirileceğini söyledi.

Kur’an Kursu Öğreticileri, programın çok verimli geçtiğini söyleyerek, bu tip programların devamını istediler.