Kayseri'de biri Turgut Reis Mahallesi, biri Pınarbaşı'nda olmak üzere iki bebek hayatnı kaybetti.

İlk olay Turgut Reis mahallesi Köprü caddesi üzerinde bulunan Bedel apartmanında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, evde 8 aylık bebeği Ecrin Çolak’ı emzirip uyutan anne Nuriye Çolak, belli bir süre sonra kızının yanına geldi. Bebeğinin hareketsiz şekilde yattığını gören anne, eşinin kardeşi Emrah Çolak’a (31) haber verdi. Ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen Ecrin bebek, kalp masajı ile hayata döndürülmeye çalışıldı. Ancak bütün müdahalelere rağmen bebek hayatını kaybetti. İlk bulgulara göre Ecrin bebeğin yüksek ateşe bağlı olarak evinde öldüğü anlaşıldı. 

Ölüm haberini alan anne Nuriye Çolak ve bebeğin yakınları sinir krizi geçirdi. Başını duvara vuran ve kendisini yere atan anneye sakinleştirici iğne yapıldı. Çalıştığı için bebeğinin ölüm haberini geç öğrenen baba Ali Çolak da (33) hastaneye geldi. Çolak’ı yakınları teskin etti. Ailenin, ölen Ecrin bebek dışında 6 yaşında bir kızları ve 2,5 yaşında bir erkek çocukları olduğu öğrenildi. 

Bu sabah cenazeyi morgdan alan amca Emrah Çolak (31), “Annesi bebeği emzirdikten sonra yatağında uyutmuş. Yaklaşık 1 saat sonra bebeğin hareketsiz halde yattığını görmüş. Hastaneye getirdik ama yapılacak bir şey yoktu. Ciğerinin üst kısmında oluşan sıvı ve ateşlenme sebebiyle öldüğü söylendi.” dedi. 

Aydın bebekte uykuda öldü
İkinci bebek ölümü ise Pınarbaşı ilçesi Büyükkömarmut köyünde yaşandı. Emzirdikten sonra annesi tarafından uyutulan 3 aylık Aydın Toprak bebek, bir daha uyanamadı. Yakınları tarafından ilçe hastanesine götürülen bebeğin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Bebeğin cenazesi otopsi için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Burada yapılan ön otopside bebeğin ciğerinde oluşan iltihaba bağlı olarak öldüğü belirlendi.

Her iki bebek de yakınları tarafından morgdan alındı. 8 aylık Ecrin bebeğin Kocasinan İlçesi Himmetdede beldesi Düver köyünde, Aydın bebeğin ise Pınarbaşı ilçesi Büyükkömarmut köyünde toprağa verileceği öğrenildi.