Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ve himayelerinde Kayserili şair ve yazarlar tarafından ‘Peri Kızı’ mahlaslı Ayşe Paslanmaz’a Yoğunburç Kültür Evinde Ayşe Paslanmaz Özel şiir gecesi düzenlendi. 

Yoğunburç kültür evinde geceye Kayseri Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri Mustafa Yalçın, diksiyon- tiyatro öğretmeni Murat Özdeniz,  Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Turgut Aydın, şair Duran Tamer, şair Mustafa Ferit yıldız, eğitimci şair yazar Ali Özkanlı, şair yazar Yozgat turizm ve kalkınma derneği başkanı Kelami Sarıkaya, Yozgat lisesi müdürü şair yazar Kâşif  Kani Ertürk, Hacı Kısır ve çok sayıda şair yazar katıldı. Kayserili şairler tarafından yoğun ilgi gören gecede izdiham yaşandı.

Gecenin sunumunu Asuman Yiğitoğlu’nun  üstlendiği gecede Ayşe Paslanmaz’ın  ‘yaşa sevdiğim’ isimli şiirinin her bir kıtası locanın çeşitli yerlerinde oturan şairler  tarafından okunması  büyük beğeni topladı. Ayşe Paslanmaz’ın  şiirlerini keman ve şarkı eşliliğinde okuması büyük alkış aldı ve geceye renk kattı. Otuzu aşkın şairin sahne aldığı gecede Ayşe Paslanmaz’ın şiirleri okundu ve hayatı anlatıldı. Paslanmaz gece de ‘’ Ayşe Paslanmaz Şiir Gecesine katılarak; bizlere zaman ayırıp mutluluğuma mutluluk kattığınız ve bana onur verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İnsanın hayalleri vardır bu gece benim hayal sınırlarımı aşıyor. Bu gece benim ömrümde hiç unutmayacağım gecelerden bir gece. Birçok insana nasip olmayacak bir mutluluğu yaşıyorum. Bana bu mutluluğu bahşeden Kayseri Büyükşehir Belediyesine, Kayserili şair, yazar dostlarıma ve  Yoğunburç şairlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.’’ Dedi.

Gecede Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın tarafından Ayşe Paslanmaz’a plaket takdimi yapıldı. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil çelenk göndererek,  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver  telgraf göndererek geceyi  kutladılar.