Yaklaşık 1,5 yıldır Türkiye’de Azerbeycan  Cumhuriyeti Eğitim Müşavirliği görevinde bulunana Nesibova ilk kez geldiği Kapadokya bölgesine hayran kaldığını ve Ülkesinde Kapadokya bölgesinin yeterince tanıtılmadığını ve bu nedenle daha ziyade halkının İstanbul ve Akdeniz bölgelerine seyehat ettiklerini ve tatillerini buralarda değerlendirdiklerini söyledi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ile yakın  dostlukları olduğunu ve bu dostlukları neticesinde Nevşehir de yakın zamanda etkinlikler yapmayı planladıklarını belirtti.

Ürgüp Devrent vadisi, Paşabağları ,Avanos,Göreme Açık Hava Müzesi,Uçhisar’ı gezen Nesibova daha sonra Ürgüp’de bulunan kayadan oyma bir butik oteli gezdi ve otel sahibinden bilgiler aldı…

Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Prof.Dr. Necibe Nesibova'yı Kapadokya gönüllü elçisi Sayın Ömer Nair gezdirdi.Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Prof.Dr. Necibe Nesibova Kapadokya ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bölgenin çok özel bir yer olduğunu ve Dünya üzerinde farkındalık yaratan tarihi ve doğal değerleriyle herkesin mutlaka Kapadokya yı görmesi gerektiğini ifade etti.
Nesibova Güzel Kapadokya'nın büyülü atmosferleriyle doyasıya bizi gezdiren Sayın Ömer Nair beyede sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum dedi.