NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanı İsmail Ördü, yılbaşından itibaren asgari ücretinde artmasıyla birlikte bağ-kur primlerine getirilen artışın esnafı ciddi manada sıkıntıya soktuğunu dile getirdi.

Konuyla ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanının da kamuoyuna yansıyan açıklamalarının bulunduğunu hatırlatan Birlik Başkanı İsmail Ördü, hükümetin yeniden bağ-kur primlerine getirilen artışı gözden geçirmesi ve primlerin yeniden ödenebilir bir seviyeye çekilmesini istediklerini söyledi.

Ördü, “Esnaf ve sanatkarlarımızın ödedikleri bağ-kur primlerine yapılan artışlar beklediğimizin çok çok üzerinde gerçekleşti. Asgari ücretinde artmasıyla birlikte esnaf ve sanatkarımızın bağ-kur primleri konusunda ciddi sıkıntı içerisinde olduğunu gördük. Zira bizzat bizlere gelen telefonlardan da bu şikayetler dile getiriliyor. Konuyla ilgili Konfederasyon başkanımızın da açıklamaları var Türkiye kamuoyuna yansıyan. Hem ülkemizin içerisinde bulunduğu zor şartlar, ekonomi ve iş hayatındaki durgunluk nedeniyle esnaf ve sanatkarlarımız sıkıntılı. Konfederasyon başkanımızın Sosyal Güvenlik Yönetim kurulunda olması nedeniyle kendisi de bu prim artışlarının yeniden gözden geçirilmesini istemişti. İnşallah hükümet yetkilileri bu sıkıntımızı görür ve yeni bir düzenleme yapılır diye bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.