İl Dernekler Müdürlüğünden yapılan açıklamada FETÖ/PDY yapılanmasının kurban bayramı sürecinde kurban derisi ve etlerinin bu yapıya bağışlanması konusunda Vatandaşların dini duygularını istismar edebileceğine dikkat çekildi.
Bu nedenle Valilik izni bulunmayan kimselere bağışta bulunmaması gerektiğinin altı çizilen açıklamada; “12-15 Eylül 2016 tarihleri arasında icra edilecek Kurban Bayramı vesilesiyle bir çok vatandaşımızın dini vecibelerini yerine getirmek amacıyla kurban kesecekleri bilinmektedir. FETO/PDY terör örgütü mensuplarınca vatandaşların dini duyguları istismar edilerek kurban derileri ve etlerin bağış adı altında mevzuata aykırı bir şekilde toplanarak terör örgütüne finansal kaynak sağlamaya yönelik yoğun çaba içerisinde olabilecekleri
değerIendirilmektedir. Tüm bu hususlar göz önünde bulundurularak, başta FETO/PDY terör örgütü olmak üzere terör örgütlerine finansal kaynak sağlamaya yönelik bu tür faaliyetlere müsaade edilmemesi önem arz etmektedir. Bu konuda; Nevşehir Valiliği tarafından kendilerine yardım toplama izni verildiğine dair yazıyı ve yardım ibraz etmeyen kişi ve kurumlara bağış adı altında kurban derisi ve kurban etinin toplama kimlik belgesini verilmemesine dikkat edilmelidir” denildi.