Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Nevşehir’de 5 adet tesisin temelini atacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 4 adet ve Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.

 Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 22 Mayıs Salı günü saat 17.30’da Valilik Önünde düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 22 milyon TL yatırım bedelli 5 adet tesisin temelini atacak.

Nevşehir’e 22 Milyon TL’lik 5 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Nevşehir İçme Suyu DY2, DY3, DY4 Depoları ile 3 adet ıslah projesinin temelini atacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların da temellerini atacak.

Temeli atılacak 5 tesisin maliyeti ise 22 milyon TL.

Ayrıca, Nevşehir’de düzenlenecek merasimde 5 aileye gelir getirici tür, 5 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu ceviz, badem, ıhlamur, karaçam ve sarıçam fidanı türlerinden oluşan toplam 2.500 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Nevşehir Taşkın Zararlarından Korunacak

Temeli atılacak tesislerle Nevşehir’in içme suyu ihtiyacına katkı sağlanacak. 4 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanların alanların artırılması ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.