Avanos Belediye Başkanı Dr.Mustafa Körükcü Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel EROĞLU'na Kızılırmak Kenarı Rekreasyon Projesi Hakkında Sunum Yaptı...

 Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Platformu Toplantısının ardından; Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ; Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Nevşehir Milletvekilleri A. Erdal FERALAN, Av. Murat GÖTÜRK, Av. Ebubekir GİZLİGİDER, Nevşehir Vali Mehmet CEYLAN, Orman Bölge Müdürü İbrahim ÇİFTÇİ, D.S.İ 12. Bölge Müdürü Hayrullah COŞKUN, Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet YÜKSEL, Çevre İl Müdürü, Orman İl Müdürü, Ak Parti İl Başkanı Kazım SUNAR, Avanos Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Serkan FERALAN ve ilgili kurum yetkililerinin katıldığı toplantıda, Avanos  belediyesinin  Kızılırmak kenarında yapmış olduğu rekreasyon çalışmaları hakkında detaylı bir sunum yaptı. 

Sunumda yeşil alan çalışmaları ve sosyal donatıların Avanos’a sosyal, ekonomik ve turizm yönünden sağladığı katkılara değindi. Avanos’un gelişimi ve yakalamış olduğu değişim sürecinin sürdürülebilmesi için aşılması gerek sorunları dile getirdi.
Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ’nün brifinginin ardından, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, eski atıl haliyle mevcut durumu arasındaki gelişimin takdirle karşılanması gerektiğini ifade etti. Avanos’un yakalamış olduğu gelişim sürecinin sürdürülebilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Avanos Belediye Başkanlığının ortaklaşa yapacağı çalışmalarla her türlü engelin aşılacağını dile getirdi. Kızılırmak nehrinde canlı hayatını olumsuz yönde etkileyen ve balık ölümlerine neden olan su kesintileri için de, can suyunun kanun ve yönetmeliklerde belirtildiği şekilde verilmesi için talimatta bulunarak, D.S.İ aracılığıyla kontrollerin yapılacağını belirtti.

Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir GİZLİGİDER ve Belediye Başkanı  Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU’na günün anısına ilçemizin el sanatı ürünlerinden olan yöresel tabaklardan takdim ettiler.