Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı,Ankara  Bilkent Otelde gerçekleştirilen 26 Aralık Dünya Gümrük Günü kapsamında hazırlanan Dünya Gümrük Günü Kutlama Yemeğine katıldı.

DÜNYA GÜMRÜK ÖRGÜTÜ’NDEN  PARMAKSIZ’A LİYAKAT SERTİFİKASI

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı M.Arif Parmaksız, Dünya Gümrük Örgütü tarafından  “ Dünya Gümrük Örgütü liyakat Sertifikası ile ödüllendirildi.

Gümrük ve Turizm A.Ş ‘nin Türk gümrük kapılarında gerçekleştirdiği modernizasyon ve başarılı çalışmalar sebebiyle Dünya Gümrük Örgütü tarafından ödüle layık görülen M.Arif Parmaksız  “liyakat Sertifikası” nı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın elinden aldı.

Bilkent Otelde gerçekleşen 26 Aralık Dünya Gümrük Günü kapsamında hazırlanan Dünya Gümrük Günü Kutlama Yemeğine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı burada yaptığı konuşmada, Gümrük idarenin ülke hakkında kanaat oluşturduğunu belirterek, "Gümrük İdareleri hepiniz çok iyi bildiği gibi ülkelerin girenler çıkanlar açısından, ülkeler hakkında kanaat oluşumuna olumlu ya da olumsuz vesile olan mekanlardır. O mekanlardaki hizmeti üreten, hizmeti sunan beşeri kaynaktır. Her ne kadar parasal konularda beşeri kaynaktan ziyade teknolojik imkanları devreye sokmak suretiyle etik kural ihlalini asgariye indirmek hedeflense de bunun doğruluğunu kabul etmekle birlikte o teknolojik imkanların insansız çalışmayacağını da dikkate aldığımız suretiyle beşeri kaynağımızı hem nitelik hem nicelik bakımından, elbette ki uygulamaları dikkate almak suretiyle hızlandırmak ve elbette ki yasaklara karşı etkin mücadele edebilme noktasında donanımlı hale getirmek suretiyle bu hizmetleri sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Bütün dünyada gümrük idareleri tartışıldığını ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Çünkü bir ülkenin ekonomik performansı eldeki dış ticaret verileri ile ölçülür. Türkiye'nin 2013 yılı dış ticaret toplamı 403 milyar dolar. Bu kadar büyük varlığı temsil eden eşyanın ürünün giriş çıkış yaptığı alanda gümrük giderleri. Bu alanlarda görev yapan arkadaşlarıma özellikle bakan olarak görev üstlendiğimden bu yana sergilediği duruşa uygun görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. İstisnalar olur, onlara da hiç gözünün yaşına bakmadan sıfır tolerans uyguluyoruz. Bu konudaki duruşum etik kural ihlal eden, buna yol açana toleransımız sıfırdır. Bu kadar yoğun iletişimin faaliyetin olduğu bir çalışma sahasında kamu hizmeti sürdürülen bu alanda menfaati olan insanların iftirası muhtemel, dolayısıyla somut olarak tarif edilmiş eylem etik kural ihlal eden düzeyde toleransımız ne kadar sıfır ise çalışkan, dürüst arkadaşlarıma iftiralar konusunda da onları korumak bizim görevimiz. Onların kişisel hakları ile bağlantılı astı astarı olmayan bu yolda çok bilgi geldi bize. İnsanların belli ölçüde çekapını yaparız, kesinlikle çalışan, dürüst arkadaşlarımın kimyasını bozacak bir eyleme yönelmeyiz müsaade etmeyiz. Türkiye hepimizin."

Bakan Yazıcı konuşmasının ardından Dünya Gümrük Örgütü Liyakat Sertifikalarını dağıttı. Nevşehir ve Ticaret Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, Bakan Yazıcı'dan sertifikasını aldı.