NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı Türkiye genelindeki tüm muhasebeci ve mali müşavirlerin Maliye bakanından beklentilerini dile getiren taleplerini Nevşehir Kamuoyuna da duyurdu.

Maliye Bakanından taleplerini sıralayan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler o talep notunda “Sayın Maliye Bakanımız, Biz Türkiye’de 90.000 kişilik Mali Müşavir ve 400.000 kişilik çalışma arkadaşlarımızla, 500.000 kişilik camiayız. Aşağıdaki isteklerimizi TÜRMOB aracılığıyla, Yüksek Makamınıza sunulmak üzere Müşteşarlığınıza ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na birçok kez rapor olarak sunduk: Tahsil edemediğimiz gelirin KDV’sinin ödenmemesini istedik. Tahsilatlarımızın banka aracılığı ile zorunlu ödenmesinin sağlanmasını istedik. Zamana endeksli ücret tarifesine geçilmesini istedik. Meslek mensuplarımızın düzenlediği sözleşmelerden damga vergisinin alınmamasını istedik. Meslekle ilgili yaptığımız her türlü harcamanın gider kabul edilmesini istedik. Meslek Mensuplarımızın vefatı ve ağır hastalık halinin mücbir sebep sayılmasını istedik. Beyin amortismanının getirilmesini istedik.

4 Bilgi amaçlı bildirimlerden özel usulsüzlük cezasının alınmamasını istedik. Son dönem geçici vergi beyanının kaldırılmasını istedik. Beyan sürelerinin aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmesini istedik: Geçici verginin ayın 20’sine kadar, Muhtasar Beyannamesinin ayın 29’una kadar, KDV beyannamesinin ay sonuna kadar, Ba ve Bs bildirimlerinin takip eden ayın 10’una kadar, Yıllık Gelir Vergisi beyannamesinin üçüncü ayın sonuna kadar, Yıllık Kurumlar Vergisi beyannamesinin dördüncü ayın sonuna kadar,  Şeklinde yeniden düzenlenmesini talep ettik” dedi.