NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanı Ahmet Balcı, son dönemlerde yapılan çalışmaları değerlendirirken, 2014 Yılında ilçeye daha büyük yatırımların yapılacağını söyledi.

İlçe Halkımıza Berrak Su İçiriyoruz

Derinkuyu ilçesinde yıllardır sorun haline gelen içme suyu sıkıntısının çözüme kavuşturulduğunu belirten Belediye Başkanı Balcı, ilçe halkının yapılan çalışmaların ardından artık berrak ve son derece sağlıklı bir içme suyuna kavuştuğunu dile getirdi.

Başkan Balcı, “Derinkuyu ilçemizde yıllardır içme suyu konusunda bazı sıkıntılar yaşanıyordu. Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda artık ilçe halkımız berrak ve sağlık açısından herhangi bir sıkıntısı bulunmayan içme suyuna kavuştu. İçme suyu isale hattı ve depomuzda ilçemize yakışır bir hale getirildi. Bilindiği üzere arıtma tesisimizde 2010 yılında hizmete girmişti. Su konusunda şu an ilçemizin herhangi bir sorunu yok” dedi.

Düğün Salonumuz Yıl Sonuna Tamamlanacak

Derinkuyu ilçesinin ihtiyaçlarından birinin de düğün salonu olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Balcı, kaba inşaatı tamamlanan düğün salonunun yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

Balcı, “İlçemiz Demirci mahallesinde Çok Amaçlı Düğün salonu yatırımımızı da çok kısa bir süre içerisinde hizmete kazandıracağız. Çok Amaçlı Düğün salonumuz bin 959 metre kare, iki katlı olarak planlandı. 500 bin TL maliyeti bulunan çok amaçlı düğün salonumuz Derinkuyu halkımızın arzu ettiği ve beklediği ilçemize ya yakışır bir halde inşa ediliyor. Kısa dönemde bina hizmete gerecek. İlçemizde yeterli bir düğün salonu yoktu. Mevcut Düğün Salonu vatandaşlarımız tarafından fazla ilgi görmüyordu. Halkımızın istekleri doğrultusunda iki katlı Çok Amaçlı bir Düğün Salonunu inşallah hizmete açacağız. Halkımız için hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Her Evin Önüne Bir Çöp Konteynırı

Derinkuyu ilçesinde temizliğe de büyük önem verdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Ahmet Balcı, “İlçemiz bir turizm merkezi. Bu nedenle ilçemize gelen yerli ve yabancı turistin temiz bir ilçe de gezmesi en büyük arzumuz. Bu nedenle her evin önüne bir çöp konteynırı koyduk. Artık çöp ve temizlik konusunda ilçe sakinlerimiz daha duyarlı bir yaklaşım sergiliyor. Bu duyarlılıklarından dolayı da onlara bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

25 Kilometre Kanalizasyon Alt Yapısına 2014’te Başlayacağız

Derinkuyu ilçesinin önemli sorunlarından birinin de 9 kilometresi şu ana kadar yapılmış olan kanalizasyon hattının tamamlanması olduğunu söyleyen Başkan Balcı, “Kanalizasyon alt yapısının yenilenmesi ve şu ana kadar 9 Kilometrelik bölümü yapılan hattın 25 Kilometrelik devamının yapılması çalışmasına önümüzdeki yıl başlayacağız. İller Bankasıyla bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. 2014 Yılında bu çalışmaya başlayıp kısa sürede tamamlamak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.