Çankırı’da 5 ay içerisinde yapılan 3 seçim ve 1 kuranın ardından Ticaret Borsası Başkanlığı'na Oğuz Ak seçildi.
Ticaret Borsası seçimlerinin ilk olarak 9 Şubat'ta yapılmasına karar verildi. Türkiye genelinde oda seçimlerinin mayıs veya haziran ayında yapılası kabul edildi. Bunun üzerine seçimlerin mayıs ayında yapılması kararlaştırıldı.

Seçimde, mevcut Başkan Hüsnü Ünal ile Oğuz Ak’ın listeleri yarıştı. Seçimlerde iki liste de 56'şar oy aldı, 1 oy geçersiz sayıldı.

Oylar eşit çıkınca Merkez İlçe Seçim Kurulu'nca yeni seçimlerin 10 Haziran’da yapılmasına karar verildi.

Bu arada, mevcut yönetim 113 olan delege sayısına 16 kişi daha ekleyerek bu sayıyı 129’a çıkardı. 10 Haziran’da yapılan seçimde iki liste de 64'er oy alırken yine aynı şekilde 1 oy boş çıktı.

Çankırı Ticaret Borsası seçimlerinde meclis üyeliğine adaylığı konan firmaların isimlerinin yer aldığı listeler bir kutuya atıldı. Borsa meclisi 7 kişiden oluşması nedeniyle iki adayın listesinde bulunan 14’er firmanın isminin yer aldığı kağıtlar kutuya atılarak kura çekildi.

Bu sefer de her iki listeden de 7’şer kişi kuradan çıkarken, eşitlik yine bozulmadı. Fakat başkanlık için adaylığını koyan Hüsnü Ünal ve Oğuz Ak’ın firmaları kuradan çıkmadı.

İki adayın da isminin olmadığı 14 kişilik meclisin 13 Haziran’da toplanarak başkanı seçmesine karar verildi.

Seçimin hemen ardından kuradan çıkan firmalardan hisse alarak Ticaret Borsası’nda temsil edilme hakkını yeniden elde eden Hüsnü Ünal ve Oğuz Ak bu sefer de mecliste yapılacak seçimlerde yarışmaya karar verdiler.

Bugün yapılan seçimler öncesinde bir araya gelerek anlaşan Oğuz Ak ve Hüsnü Ünal seçimlere tek listenin girmesi noktasında mutabakata vardılar.

Yapılan seçimlerde Oğuz Ak Çankırı Ticaret Borsası Başkanı olurken Hüsnü Ünal ise üst kurul delegeliğine 14 meclis üyesinin tamamının oyunu alarak seçildi.

Seçimin ardından açıklama yapan Ak, “Üyelerimiz tek bir liste oluşturmamızı istedi. Biz de Hüsnü Bey ile görüştük ve tek bir liste oluşturduk. Hüsnü Bey büyüklük göstererek arzu ve isteğinden feragat etti ve benim başkan olabileceğimi söyledi. Artık seçim süreci tamamlandı ve yeni bir süreç başladı. Bu süreçte Hüsnü Bey ile omuz omuza çalışacağız. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

Hatırlanacağı üzere NTB Başkanlık seimlerindede Tuncer Gök ile Mustafa ÇElebi kıyasıya bir Başkanlık yarışına girmiş Başkanlığa ise İbrahim Salaş seçilmişti...