Nevşehir Baro Başkanlığı bu yıl uygulanacak olan ücret tarifesi konusunda üyelerini bilgilendirdi.
Açıklamada; “Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan “2015-2016 Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi”Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Öncekilerden farklı olarak yapılan değişiklikler: İcra ve iflas müdürlüklerinin yaptığı işlemler nedeniyle icra mahkemesine yapılan şikayetlerde, verilecek kabul kararlarında, Hazine aleyhine maktu ücrete hükmolunacak. Çocukla şahsi münasebetlerin düzenlenmesine dair ilamın icra müdürlüğü aracılığıyla yerine getirilmesi halinde alacaklı lehine Tarifenin ikinci kısmının ikinci bölümünün birinci sırasındaki maktu avukatlık ücretine hükmolunacak.
Danıştay incelemesinden geçen “Beraat eden ve kendisini vekil ile temsil ettiren sanık yararına Hazine aleyhine maktu avukatlık ücretine hükmedilir” şeklindeki tarife maddesine 3. maddeden öykünerek ek düzenleme getirildi: “Beraat eden sanıklar birden fazla ise beraat sebebi ortak olan sanıklar müdafii lehine tek, beraat sebebi ayrı olan sanıklar müdafii lehine ise ayrı ayrı avukatlık ücretine hükmolunur.”.  Sigorta Tahkim Komisyonlarında belli esaslar çerçevesinde avukatlık ücretine hükmedilecek. Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulunda avukatlık ücretine hükmedilecek. Yazılı danışmada sözlü danışmaya benzer şekilde saat esasına göre yeni düzenleme yapıldı. (Tarife Birinci Kısım Birinci bölüm 3. Sıra)
Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Tazminat Komisyonu Başkanlığında takip edilen dava ve işlerde maktu avukatlık ücreti düzenlemesi yapıldı. Sayıştay da görülen hesap yargılamalarında maktu avukatlık ücreti düzenlemesi yapıldı. Üçüncü kısımda oranlara karşılık gelen parasal miktarlar yeniden düzenlendi, maktu avukatlık ücretlerinde ciddi artışlar yapıldı” ifadelerine yer verildi.