Ticaret Borsası Konferans Salonunda Din Görevlilerine yönelik “Din Görevlisinin Misyonu ve Din Gönüllüsü” konulu konferans düzenlendi.

 

Gerçekleştirilen Konferansa İstanbul Müftülüğü Baş Vaizi Mustafa Akgül, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları, Şube Müdürü, ilçe Müftüleri ile il merkezinde görev yapan din görevlileri katıldı.

Ali Bey Camii İmam-Hatibi Mikail Pişkin’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Baş Vaiz Mustafa Akgül, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İbadet ve İrşat Hizmetlerini sizler yürütüyorsunuz, sizleri tebrik ediyorum dedi.

 

140 bin Diyanet personelinin hizmetini kimse küçük görmesin. Burada Din görevlisinin hizmeti çok büyüktür diyen Akgül, şöyle devam etti;  Namazı kıldırmak, camiyi zamanında açmak, ezanı okumak, cenaze namazını kıldırmak, Nikah duası yapmak, Din Görevlisi olmamızın bir icabıdır. çok ta önemlidir. Ama bir Din görevlisi bundan daha fazlasını yapmalıdır. Gece gündüz, durmadan dinlenmeden “Acaba bu yüce Din’e nasıl hizmet edebilirim. Gelmeyeni nasıl getirebilirim, olmayanı nasıl oldurabilirim” diye kafa yoran, kanayan bir yara gördümü hemen dindirmek isteyen kişidir. Din görevlisi böyle olursa Din Görevlisi Din Gönüllüsü olur. Bu işin gönüllüsü hatta sevdalısı olmadıkça görevlimizi hakkıyla yapmış sayılmayız. Toplumda Din Görevlisinin saygınlığı oldukça fazladır. Buna layık olmalıyız. Buna zarar verici her türlü yanlış tutum ve davranışlardan uzak olmalıyız” dedi.

 

Konferansın ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk, İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül’e konuşmalarından dolayı teşekkür ederek şöyle devam etti; “Cuma Günü Kurşunlu Camiinde va’zıyla, Cuma Akşamı Ürgüp halkına Konferansıyla, şimdi de Nevşehir Müftülüğü personeline Din Görevlilerine ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yaptığı konuşmalarıyla bilgi, birikim ve tecrübelerini bizlerle paylaşan Hocamıza teşekkür ediyoruz. Toplumu Din konusunda aydınlatma, ibadet ve irşat hizmetini yürütme gibi çok şerefli bir misyonumuzun olduğunu, temsil ve tebliğ görevimizin olduğunu, bunu hakkıyla yapabilmek için de Üç Kitabı (Kur’an- Kainat-İnsan) iyi okumamız, iyi anlamamız ve iyi anlatmamız gerektiğini bir kez daha hatırlamış olduk. Buna vesile olan değerli İstanbul Baş Vaizimize şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.        

 

  Program sonrası Müftü Yakup Öztürk’ün Baş Vaiz Akgül’e yöreye ait el işlemeli tabak takdimi ile program sona erdi.