Başbakan Ahmet Davutoğlu Muharrem ayının 13. gününe rastlayan 8 Kasım'da Nevşehir in Hacıbektaş ilçesine gideceğini açıkladı. Alevi açılımı için bir ekip kurulması talimatını veren Davutoğlu, "Yeni Türkiye Yolu" konuşmasında "Muharrem orucunu hep birlikte açacağız ve Kerbela şehitleri anısına pişirilen Aşure'yi birlikte kaşıklayacağız." dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu Ekim ayındaki hükümet faaliyetlerini anlattığı Yeni Türkiye Yolu'nda programında Alevi açılımı ile ilgili yeni adımının haberini verdi. Davutoğlu, "Buradan toplumsal barışın tesisi için çok hayırlı olacağına inandığım yeni bir açılımımızı duyuruyorum" diyerek 8 Kasım'da Hacı Bektaş Derneği'nin Hacıbektaş'ta düzenlediği Aşure gününe katılacağını söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu:
"Tarihin en acı hadisesi olarak hepimizi kederlere gark eden Kerbela hadisesini ve Kerbela şehitlerinin aziz hatırasını inşallah Alevi dostlarımızla, canlarımızla birlikte yâd edeceğiz. Muharrem orucunu hep birlikte açacağız ve Kerbela şehitleri anısına pişirilen Aşure'yi yine birlikte kaşıklayacağız. Bu buluşmanın heyecanını şimdiden bütün kalbimde hissettiğimi samimiyetle ifade etmek isterim. İnşallah kardeşliğimiz için çok hayırlı bir yeni dönemin kapısını da bu gönül beraberliği ile açma imkanı bulacağız."
Davutoğlu geçmiş hükümetler döneminde Alevi vatandaşların ihtiyaçlarını giderebilmek ve sıkıntılarına çare bulabilmek için çalıştaylar yapıldığını hatırlattı. Davutoğlu "Şimdi atacağımız yeni adımlarla bu süreci inşallah hayırlı neticelere bağlamanın hazırlığı içindeyiz." dedi.