Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde, Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen, 41 milyon 781 bin TL'lik yatırım maliyeti olan Doyduk Barajı 11 Aralık 2013 Çarşamba günü hizmete Başbakan Erdoğan arafından açıldı.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Başkaları gibi kuru bir milliyetçilik, kuru bir cumhuriyetçilik yapmıyoruz. Hamaset değil iş üretiyoruz. Hizmet üretiyoruz, eser üretiyoruz. Asırlık rüyaları bir bir gerçekleştiriyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 113 tesisin Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞItarafından yapımı tamamlanan 113 eserin Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni etti. 113 tesisi Türkiye'ye kazandıran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na ve bakanlık çalışanlarına şükranlarını sunan Başbakan Erdoğan, "Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın eliyle gerçekleştirdiğimiz tarihe endeksli bu açılış merasimini tam 4 yıldır sürdürüyoruz. 2010 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın eliyle tam 110 eserini yapımını tamamlayarak milletimize ve ülkemize kazandırmıştık. 2011'de 111, 2012'de 112 eseri ülkemize, milletimize kazandırdık. Bugünde 113 tesisi, 113 yatırımı resmi olarak hizmete alıyoruz. Bugün bir tek törenle toplam 3 milyar 250 milyon liraya mal olan tam 113 dev projeyi resmen hizmete alıyoruz. Bu dev tesisler Kahramanmaraş'tan İzmir'e, Nevşehir'den Van'a, Şanlıurfa'dan Çanakkale'ye yurdumuzun dört bir köşesine yayılıyor" diye konuştu.