Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini kimseye bozdurtmayacaklarını ifade ederek, "Biz birlik, beraberlik, kardeşlik kavramlarını slogan olarak kullanan değil bunların içini dolduran, bunların gereğini yapan bir partiyiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,
  Türkiye 'nin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini kimseye bozdurtmayacaklarını ifade ederek, "Biz birlik, beraberlik, kardeşlik kavramlarını slogan olarak kullanan  değil bunların içini dolduran, bunların gereğini yapan bir  partiyiz " dedi.

Başbakan Erdoğan,  Büyükşehir   Belediye  Kanunu'nda yapılan değişikliğin ardından kapanan belde belediyelerinin  AK Parti’li başkanlarıyla bir araya geldi. Rixos Otel'de düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan,  belediyelerde  yaptıkları dönüşüm nedeniyle partizanlıkla suçlandıklarını belirterek, "Kapatılacak belde  belediyelerinin  parti dağılımı bu yasada ne kadar samimi olduğumuzun en büyük ispatıdır" dedi.

Düzenlemeyle bin 637 belde belediyesinin kapandığına işaret eden Erdoğan, bunların 928 tanesinin AK Parti’li olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Biz meseleye partizanlık gözlüğüyle baksaydık yüzde 57'si AK Parti’li olan bu belediyeleri bu süreçte böyle bir değişime tabi tutmazdık. Bizim derdimiz partizanlık değil, millete hizmet. Partizanlık uğruna milletin bu emanetine asla ihanet içinde olmadık, olmayız. Bizim için önemli olan hizmetin kalitesidir. Bu en güzel nasıl verilebilir, biz buna bakıyoruz" şeklinde konuştu.

Tasarıya göre Belediyelikten Düşmesi beklenen Yerlerin Listesi :

NEVSEHİR : ACIGÖL  İNALLI


NEVŞEHİR:  ACIGÖL  KURUGÖL


NEVŞEHİR:  AVANOS  AKARCA


NEVŞEHİR:  AVANOS   GÖYNÜK


NEVŞEHİR:  AVANOS  MAHMAT


NEVŞEHİR:  AVANOS  SARILAR


NEVŞEHİR:  AVANOS  TOPAKLI


NEVŞEHİR:  DERİNKUYU  SUVERMEZ


NEVŞEHİR:  GÜLŞEHİR  ABUUŞAĞI


NEVŞEHİR:  GÜLŞEHİR  GÜMÜŞKENT


NEVŞEHİR:  GÜLŞEHİR  OVAÖREN


NEVŞEHİR:  GÜLŞEHİR  KARACAŞAR


NEVŞEHİR:  GÜLŞEHİR  TUZKÖY


NEVŞEHİR:  HACIBEKTAŞ  KARABURNA


NEVŞEHİR:  HACIBEKTAŞ  KIZILAĞIL


NEVŞEHİR:  KOZAKLI  KALECİK


NEVŞEHİR:  KOZAKLI  KANLICA


NEVŞEHİR:  KOZAKLI  KARAHASANLI


NEVŞEHİR:  KOZAKLI  KARASENİR


NEVŞEHİR:  ÜRGÜP  BAŞDERE


NEVŞEHİR:  ÜRGÜP MUSTAFAPAŞA