Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına katıldı. Kadınlara "Şiddete önce sizler, siz kadınlar bu şiddete 'dur' diyeceksiniz. Haklarınızı bileceksiniz. O zaman tüm engeller ortadan kalkar" şeklinde seslenen Erdoğan, başarılı kadınları örnek gösterdi. Başbakan'ın örnek gösterdiği 10 kadının tek bir ortak noktası var.

 

İşte girişimci ruhlarıyla kimseden destek almadan başarıya ulaşmış o kadınlar:

 

 

 

Kredi Kartı Borçlarınızdan kurtulmanın zamanı gelmedimi? Arayın yardımcı olalım...

Aslı Çakıralp: 8 yaşında atletizime başlayan Çakıralp, 2011 Yaz Üniversite Oyunları'nda 1500 metrede altın madalya, 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede bronz madalya kazandı. Alptekin, Helsinki'de düzenlenen 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede altın madalya kazandı.

 

 

 

Pekinel Kardeşler: Güher Pekinel ve Süher Pekinel, Türk ikiz piyano sanatçılarıdır. Uluslararası üne sahip piyano ikilisi olarak kariyerlerine sürdürüyorlar.

 

 

 

Serpil Timuray: Danone Türkiye Genel Müdürlüğünden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı olan Timuray G altyapısının kurulması ve numara taşınabilirliğinin seyrine göre diğer operatörlerden pazar payı kapma yarışı sürecini yönetiyor.

 

 

 

Bilge Demirköz: İngiliz Enerji Bakanlığı’nın her yıl beş kişiye verdiği Dorothy Hodgkin bursunu alarak Oxford’da fizik doktorası yaptı. 2004’te Atina Olimpiyatları meşalesini taşıdı. Oxford’da doktora yaparken Cern’deki Atlas projesinde çalışmaya başladı. Şuanda NASA'da çalışıyor...

 

 

 

Beril Dedeoğlu: Beril Dedeoğlu Öğretim üyesi, Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı. Özellikle Avrupa Birliği ile uluslararası güvenlik konularında çalışmaktadır.

 

 

 

Şefika Kutluer: "Sihirli Flüt" lâkaplı Türk flüt virtüözü. Kutluer'in babasının arkadaşı olan Ulvi Cemal Erkin'in Kutluer'e kulak testi yapması ve konservatuara teşvik etmesi sonucunda müzik eğitimi başladı. İmtihanları kazandıktan sonra ilkokul dördüncü sınıfta Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi. Sanatçının kompakt diskleri dünya çapında aranan CD’ler arasındadır ve çok parlak eleştiriler almaktadır. Kutluer doğduğu kent Ankara’da bir Uluslararası Festival başlatmıştır.

 

 

 

Zeynep Bodur: Kale grubun patronu Zeynep Bodur, kurucuları arasında bulunduğu Harvard Mezunlar Derneği'ndeki çalışmaları ile Harvard Üniversitesi'nde Türk kürsüsü kurulmasına da destek vermiştir.

 

Başbakan'ın 'Halime kardeşim' diye bahsettiği kadın ise takı yaparken işveren olmuş.

 

 

 

Aynur Bektaş: Çocukluğundan beri tekstil atölyelerinde çalışan Bektaş, konfeksiyon imalatı ve ihracatı yapan Hey Tekstil A.Ş. firmasının kurucu ortaklarından olup, firmanın genel müdürlüğünü yapmaktadır. TGSD Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış olan Bektaş, şuanda TOBB KGK Başkanı olarak devam etmektedir. Ayrıca TÜSİAD ve KAGİDER üyesidir.

 

Kaynak:En son haber.com