Ak Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'a bir mektup gönderdi.
 
Mektubunda, aynı kararlılık ve azimle hizmetlere devam mesajı veren Yıldırım, "Öncelikle aziz milletimize aşk ve şevkle hizmet etmek için mukaddes bir görev üstlenmiş bulunduğunuzdan dolayı sizleri tebrik ederim." dedi.

Başbakan Yıldırım Mektubunu şöyle sürdürdü:

Belediye Başkanlığı, her daim halkın içinde halk ile hemhal olarak, bir şehre, bir ilçeye, bir beldeye, yapılabilecek en değerli hizmetleri sunabileceğimiz bir görev alanıdır.
Bildiğiniz gibi milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen Ak Parti hareketinin merkezi idaredeki başarısı, yerel yönetimlerdeki başarıları üzerine yükselmiştir.
Belediyelerimiz, 1994 seçimleri ile ehil ve emin ellere geçmeye başlamış, seçimlerde Kurucu Genel Başkanımız R. Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte, belediyecilikte efsanevi bir hizmet dönemi başlamıştır.

Ak Parti hareketi öncelikle medeniyet ve devlet tasavvurunu esas alan,"önce insan" diye yola çıkan, siyasetinin temelinde vatandaşa hizmet ve ülkeye eser üretme fikri bulunan bir harekettir.

Vatandaşlarımızın adalet ve hürriyet esasına dayalı, müreffeh bir hayat yaşaması için destansı bir siyasi mücadele veren AK Parti hareketi, ortak akıl ve istişare ile ülkemize hizmet etmektedir.

Bugüne kadarki başarılarımızın birlik ruhu ve teşkilat ahengi ile sağlandığı malumunuzdur. Vazife şuuru ve dava anlayışımız, belediye yönetimleri ile parti genel merkezi, teşkilat, milletvekilleri ve STK'lar arasındaki uyuma azami derecede önem göstermemizi ve hükümet çalışmalarına itinayla sahip çıkmamızı gerektirmektedir.

Milletimiz, Ülkemizin yerelden genele doğru kalkınmasında öncü bir rol üstlenen AK Partili belediyelere güvenmekte ve her seçimde oyunu yükseltmektedir. Bu karşılıklı güven ilişkisini özenle koruyarak geliştirmeliyiz.
Vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirirken, bütün insanlarımızın gönlünü kazanmayı en büyük şiar edinmeli, adaletten ayrılmamayı en mukaddes görev olarak görmeliyiz.

Milletimizin emaneti olarak kabul ettiğimiz belediyelerimizi altyapı yatırımlarında, ulaşımda, sosyal tesislerde, günlük hizmetlerde en gözde markalara dönüştürmeliyiz.

Şehirlerimizi ihtiyaç duyulan tesislerle donatırken kamu kaynaklarını kullanımda son derece dikkatli olmalı, israf, lüks, şatafat, ayrımcılık gibi negatif tutumlardan dikkatle kaçınmalıyız.

Medeniyet birikimimizin nişanesi olan şehirlerimizi asli kimliklerine uygun şekilde mamur hale getirmeli; planlama ve inşa faaliyetlerinde estetiği mutlaka esas almalıyız.

Seçildiğiniz günden itibaren, "halka hizmet, hakka hizmet" şiarıyla ve "ilk günkü aşkla" çalışmalarınızı sürdürdüğünüzü biliyor, ve şahsınızda ülkemize, insanımız hizmet eden bütün ekibinize teşekkür ediyorum.

Bir kez daha partimizin temel politikalarıyla ve merkezi yönetimle tam uyumun gereğine ve teşkilat disiplinine dikkatinizi çekiyor, üstlenmiş olduğunuz asil görev için Allah'tan daime muvaffakiyetler diliyorum.

Binali YILDIRIM - Ak Parti Genel Başkanı - Başbakan