Başbakan Binali Yıldırım, partisince Nevşehir’de düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

“Türkiye’nin gücüne güç katmaya, istikbale, istikrara hazır mısınız?”

 Konuşmasına, "Nevşehir, güzeller şehri, Nevşehir tarih şehri, medeniyet şehri, dünyanın tanıdığı şehir." ifadeleriyle başlayan Yıldırım, tüm ilçeleri tek tek sayarak selamladı.

Nevşehirlilere selam getirdiğini dile getiren Yıldırım, "Üzerimde bir selam var, bir emanet var. Size milletin adamından, adam gibi adamdan, Recep Tayyip Erdoğan'dan selam getirdim." diye konuştu.

Nevşehir'in bugün ayrı bir güzel olduğunu ve sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya "evet" dediğini söyleyen Yıldırım, vatandaşlara, "16 Nisan'a hazır mı Nevşehir? Sandığa gidiyor muyuz Nevşehir? Mühürü basıyor muyuz Nevşehir? Sandıkları evetle dolduruyor muyuz Nevşehir? Türkiye'nin gücüne güç katmaya hazır mısınız? İstikbale, istikrara evet mi?" diye sordu.

Vatandaşların "Evet" karşılığını vermesi üzerine Yıldırım, "İşte bu, maşallah Nevşehir bu işi bitirmiş, 'tamam' demiş Nevşehir." dedi.
Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, gazilere de hayırlı, uzun ömürler temennisinde bulundu.

 "16 NİSAN'IN RENGİ BEYAZ"

Nevşehir'e Kırşehir'den selam getirdiklerini, Kırşehir, Sinop, Amasya, Tokat ve Kahramankazan'da da meydanların dolduğunu ifade eden Yıldırım, "Meydanlar 16 Nisan'ın habercisi, meydanlar rengini şimdiden ortaya koyuyor. 16 Nisan'ın rengi beyaz, bembeyaz." ifadelerini kullandı.
Vatandaşların AK Parti'yi 16 yıl önce 14 Ağustos 2001'de tanıdığını, AK Parti'yi vatandaşlarla kurduklarını, 16 yıldır birlikte yol yürüdüklerini belirten Yıldırım, "Biz halkın içinde olduk, hep sizlerle beraber olduk, sizinle hareket ettik. Sadece seçim dönemlerinde değil her fırsatta, her vesileyle sizlerle beraber olduk, sizlerle dertleştik, 'Siyaset hizmet için olur.' dedik, 'Siyaset millet içindir.' dedik ve milletin istediği her türlü hizmeti ayağınıza getirdik." diye konuştu.

Vatandaşlara, "Peki siz muhalefet partilerini hiç görüyor musunuz buralarda, onlar geliyor mu?" diye soran Yıldırım, vatandaşların "Hayır" karşılığını vermesi üzerine, şunları söyledi: 

"Dünyanın en kolay işi 'hayır' demektir. Güzel işlere bunların 'evet' dediğini hiç görmedik ama biz bu yola çıkarken kolayı seçmedik, zora talip olduk çünkü 'evet' deyince değişim olur, 'evet' deyince gelişim olur, 'evet' deyince yenilik olur, 'evet' deyince kalkınma olur, ilerleme, refah olur. Her yeniliğe her değişime 'hayır' diyenler, yan gelip yatanlar, rahatını bozmayanlar işte geçmişte Türkiye'ye büyük bedeller ödettiler. Yol yapıyoruz, 'Hayır yapamazsınız', köprü yapıyoruz 'Hayır yapamazsınız', baraj yapıyoruz, okul yapıyoruz, hastane yapıyoruz, hayırcılar yine karşımızda. 'Reform yapacağız, değişim dönüşüm yapacağız, demokrasiyi daha da geliştireceğiz, ekonomiyi daha da büyüteceğiz.' diyoruz, bu 'hayır' tayfası yine karşımıza çıkıyor. Onlar 'hayır' dedi, biz 'evet, evet, evet' dedik, bugünlere geldik. Onlar engel çıkardı, biz engelleri aşa aşa geldik. Onlar yavaşlatmak istedi, biz daha da hızlandırdık."

Muhalefet partilerinin tutumunu da eleştiren Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu anamuhalefet partisi CHP, onun yanındaki HDP şimdi kolkola girmişler tekrar 'hayır' şarkısını söylemeye başladılar. Onlar 'hayır' dese neyse, hadi onlar 'hayır' deyip duruyor, sadece onlar değil, ne tesadüf ki bölücü terör örgütleri de 'hayır' diyor, FETÖ de 'hayır' diyor, PKK da 'hayır' diyor. Bu terör örgütleri neden 'hayır' diyor. Bunları koruyan, kollayan ülkeler var, onlar da neden hayır diyor? Çünkü evet çıkınca bunlar, anamuhalefet partisi, diğerleri daha fazla yan gelip yatamayacak, çalışmak zorunda kalacaklar, sizin gözünüze girmek için daha çok çalışacaklar. Bunlar çalışmaya alışkın değil, bunların işi laf üstüne laf koymak, AK Parti'nin işi taş üstüne taş koymak.

'Evet' çıkınca terör örgütleri artık rahatça bu ülkede terör faaliyeti yapamayacaklar, 'evet' çıkınca Türkiye büyüyecek, Türkiye ekonomisi büyüyecek ama bundan rahatsız olanlar da olacak. Varsın rahatsız olsunlar, yeter ki milletim ileriye, daha ileriye, müreffeh Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlesin."

"BU MESELE TÜRKİYE'NİN BEKA MESELESİDİR"

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'ın Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"16 Nisan Türkiye için istikrarın kalıcı hale geldiği, istikbalin daha da sağlamlaştığı, en önemlisi 15 Temmuz'da verdiğimiz istikbal mücadelesinin daha da sürekli olması içindir. Bu milli mesele olduğu için bu Türkiye meselesi olduğu için, bu bir beka meselesi olduğu için Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Bahçeli de bu kutlu yolda bizimle beraber oldu, kendisine de teşekkür ediyoruz. Buradan milliyetçi, ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, buradan Milliyetçi Hareket Partisi'nin değerli destekçilerine, gönül veren kardeşlerimize sesleniyorum, bu mesele memleket meselesidir, bu mesele parti meselesi değildir, bu mesele Türkiye'nin beka meselesidir. Dolayısıyla partiniz ne olursa olsun Türkiye'nin geleceği için, Türkiye'nin bekası için gün bir olma, beraber olma, iri olma, diri olma, birlikte Türkiye olma zamanıdır. İnşallah Türkiye büyük çoğunlukla bu meseleyi omuzlayacak 16 Nisan 'evet' kararıyla neticelendirecek ve böylece Türkiyede artık zayıf iktidarlar dönemi sona erecek."

Muhalefetin anayasa değişikliğiyle ilgili kafaları karıştırmaya devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, "Bugüne kadar bizim milletten hiç gizlimiz, saklımız olmadı, bugün de gizlimiz, saklımız yok. Biz 1960'tan beri mevcut sistemin Türkiye'ye ne kadar ağır bedeller ödettiğini sizlerle paylaşıyoruz." dedi.

AK Parti iktidarından önce Türkiye'nin durumunu anlatan Yıldırım, 90'lı, 70'li ve 60'lı yılların Türkiye'nin kayıp yılları olduğunu vesayet odaklarının 1960'ta, halkın yüzde 50 oyla seçtiği merhum Başbakan Adnan Menderes'e darbe yaptıklarını ve idam ettiklerini anımsattı.

Vesayet odaklarının bununla kalmadıklarını ve Meclis'in yetkilerini budadıklarını söyleyen Yıldırım, sonraki dönemlerde de Türkiye'nin iflah olmadığını sürekli koalisyon hükümetleri olduğunu ifade etti.

Yıldırım konuşmasında, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne 94 yıllık sürede, hükümetler 4 yılda bir kurulmuş olsa bugün 24'üncü hükümetin iş başında olacağını ifade etti.

Oysa bugün 65'inci hükümetin görevde bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Bazı hükümetler 20 gün sürdü, 3 ay sürdü, 5 ay sürdü. Milletin sorunları, dertleri, beklentileri hep ertelendi, ötelendi, bir başka bahara kaldı. Eğer Türkiye'de cumhuriyetin kurulduğu 1923'ten bu tarafa her hükümet 4 yıl boyunca görev başında kalsaydı, bugün 65'inci hükümet 2183 senesinde ancak kurulacaktı." diye konuştu.

“ARKASINDA 80 MİLYON MİLLET OLACAK”

ABD'de 5 yılda bir hükümet belirlendiğini ve 228 yılda 45 hükümetin görev yaptığını belirten Yıldırım, Anayasa değişikliğiyle Türkiye'de de 5 yılda bir hükümet kurulacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile seçimlerde iki sandık kurulacağını, hem cumhurbaşkanı hem de milletvekillerinin aynı gün seçileceğini anlatan Yıldırım, "5 yılın sonunda eğer memnun kalırsanız, aynı cumhurbaşkanını tekrar seçeceksiniz ama 3'üncü sefer yok. Ne kadar iyi çalışırsa çalışsın 2 dönem, 3'üncü dönem yok. O gidecek başkası gelecek." dedi.

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Efendim, tutturmuşlar bir 'tek adam' teranesi. Bunlar Adnan Menderes'e de 'tek adam, diktatör' dediler. Özal'a da aynısını yaptılar. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan için de aynısını söylüyorlar. Bu değişiklik Erdoğan için değil, her doğan içindir. Bu CHP'nin 'tek adam' demediği hiçbir başbakan yok. Menderes'e, rahmetli Özal'a aynısını yaptılar. Şimdi de Cumhurbaşkanımıza aynısını yapıyorlar. Yani Sayın Kılıçdaroğlu, senin hatırın için iki cumhurbaşkanı mı seçeceğiz? Nasıl olacak? Nevşehir'e iki tane mi belediye başkanı seçeceğiz? Olur mu böyle bir şey? Mahallelere iki tane muhtar mı seçeceğiz? Milleti kandırmayı bırak. Tek adam olacak, arkasında da 80 milyon millet olacak. Milletin adamı olacak."

"BU SİSTEM DİKTATÖRLÜĞE ASLA GEÇİT VERMEZ"

Yeni sistemin rejim değişikliği değil hükümet sistemi değişikliği olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bunlar 2007'de de cumhurbaşkanı seçilirken 'Rejim değişiyor' dediler. Cumhurbaşkanını seçtirtmediler ama biz ne yaptık? Dedik ki 'Siz seçtirmezseniz, millete gideriz, millet seçer. Seçtiniz mi? 10 Temmuz 2014'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı siz seçtiniz mi? Şimdi de bu değişikliği yapmaya hazır mısınız?"
Sistemin tek adamlığa ve diktatörlüğe asla geçit vermeyeceğini aktaran Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu sistem meclisi zayıflatmıyor daha da güçlendiriyor. Dört, cumhurbaşkanı meclisi feshetmez. Böyle bir yalan attılar ortaya, 'Cumhurbaşkanı meclisi feshedecek.' Yok böyle bir şey. Ne var söyleyeyim, cumhurbaşkanı meclisi seçime götürebilir, seçime götürdüğü zaman kendisi de seçime gider. Onun karşısında meclis de seçim kararı alabilir. Aldığı zaman cumhurbaşkanı da seçime gider. Yani birisi seçim kararı alırsa öbürü de gidiyor. İşte böyle bir denge var." 
Başbakan Yıldırım, sistemle uzlaşma ve kriz çözmenin geldiğine dikkati çekerek "Seçime gideceğim, dedi mi bir kere değil 10 kere düşünüyor. 'Şimdi ben seçime gidersem hem kendim riske girerim hem de meclis seçime gidecek.' Onun için çözüm üretiliyor, krizler tarih oluyor." değerlendirmesinde bulundu.
Yargının yeni sistemde daha güçlü hale geleceğini vurgulayan Yıldırım, yargının bağımsızlığı yanında tarafsızlığının da sağlanacağını anlattı.
Konuşmasında Hacı Bektaş Veli'nin "Edep elbisesini üzerinizden ölünceye kadar çıkarmayın" sözlerini anımsatan Yıldırım, "Önce edep, her şeyin başı edep. Yalan söyleyerek hiç kimse bu aziz milleti, Nevşehirlileri kandıramaz. Yalancının mumu yatsıya kadar. Bu sistemle ilgili yalan yanlış anlatılanlara asla kanmayın." görüşünü kaydetti.
 
“TERÖRÜN ÜZERİNE KARARLILIKLA GİDECEĞİZ”

Yıldırım, anayasa değişikliğinde 18 maddenin neler getirdiğini meydanlarda birer birer anlattıklarını ve anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Kimsenin kafasında hiçbir tereddüt ve şüphe kalmaması için bunların 15 Nisan'a kadar anlatılacağını dile getiren Yıldırım, "Bu sistemin en büyük faydası ekonomiye olacak. İstikrar olursa güçlü siyasi iktidar olursa yatırımcı gelir, yatırımını yapar, fabrika kurar, iş-aş alanı açar. Ancak ülkede hükümetler sık sık değişirse belirsizlik olursa ekonomi politikaları sürekli değişirse oraya yatırımcı da gelmez." diye konuştu.

AK Parti iktidarı olarak 14 yılda önce "güven ve istikrar" dediklerine ve yatırımları artırdıklarına dikkati çeken Yıldırım, yeni sistemle istikrarı kalıcı hale getireceklerini söyledi.

Dünyanın her köşesinden insanların Nevşehir'in güzelliklerini görmeye geldiğini, güven ve istikrar olmasa bu insanların kente gelmeyeceğini ifade eden Yıldırım, amaçlarının şehre gelen turist sayısını artırmak ve ekonomisini daha da geliştirmek olduğunu, yeni sistemle bunun birlikte başarılacağını dile getirdi.
Böylece hem ekonominin büyüyeceğini hem huzurun tesis edileceğini ve terörle mücadelede büyük başarılar sağlanacağını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:
"Şu anda terörün belini kırdık. Şehirlerden söküp attık. Köylerde, dağlarda, nerede varlarsa tepelerindeyiz, enselerindeyiz. İnşallah 16 Nisan'dan sonra bu meseleyi memleketin gündeminden tamamen çıkartacağız. Kendi ürettiğimiz imkanlarla, silahlarımızla, savunma sistemlerimizle terörün üzerine kararlılıkla gideceğiz. Bundan çok korkuyorlar. Ne diyor bölücü terör örgütü 'Evet' çıkarsa biz biteriz. 'Evet çıkacak, siz de biteceksiniz, terör örgütü de bitecek."

"80 MİLYON KARDEŞ BİR ÜLKEYE 'EVET' DİYECEKSİNİZ"

Başbakan Yıldırım, "Siz sadece 18 maddeye 'Evet' demeyeceksiniz, aynı zamanda huzurlu, güvenli, 80 milyon kardeş bir ülkeye 'Evet' diyeceksiniz. Siz aynı zamanda aydınlık bir geleceğe 'evet' diyeceksiniz. Aynı zamanda büyük Türkiye'ye 'Evet' diyeceksiniz. Allah'ın izniyle sizlerin destek ve duasıyla bu milletin, ülkenin önüne hiç kimse duramayacak 'Evet' çıkacak, Türkiye büyüyecek." diye konuştu.

NEVŞEHİR'E 14 YILDA 5 MİLYARLIK YATIRIM

Nevşehir'e 14 yılda 5 milyarlık yatırım yaptıklarını, ilde görev yapan öğretmenlerin yarısının AK Parti iktidarı döneminde atandığını belirten Yıldırım,  Hacı Bektaş Veli Üniversitesini kurdukları anımsattı.

2002'de sadece 452 yatak kapasiteli bir öğrenci yurdu varken bugün öğrenci yurtlarının yatak kapasitesi 6 bine ulaştığını bildiren Yıldırım, "9 tane yurdumuz oldu. İnşallah bu yıl merkezde 500 kapasiteli bir yurdu da hizmete alacağız." ifadelerini kullandı.

İle yapılan sağlık yatırımları hakkında da bilgi veren Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Nevşehir'e sağlık için toplam 219 milyon harcama yaparak, 300 yataklı bir devlet hastanesi, 10'dan fazla aile sağlık merkezi, Kozaklı'da fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, Avanos'a, Derinkuyu'ya, Hacı Bektaş'a ilçe hastaneleri yaptık. Şimdi Ürgüp'e, Acıgöl'e, Gülşehir'e yeni hastaneler yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bunların yanı sıra 100 yataklı Doktor Şevki Atasagun Devlet Hastanesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor."
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Nevşehir'e 14 yılda 7 bin konut yapıldığını aktaran Yıldırım, Nevşehir, Gülşehir adalet saraylarının da şehre kazandırıldığını belirtti.

Ulaşımda ise kente 14 yılda 403 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Binali Yıldırım, 2002'de Nevşehir'deki 87 kilometre bölünmüş yolun, bugün 188 kilometreye ulaştığını anlattı.

Kayseri-Kırşehir yolu çalışmalarının da sürdürüldüğüne işaret eden Yıldırım, Çardak ve Hacı Bektaş köprülü kavşakları, şehir geçişini de bu sene tamamlayacaklarının müjdesini verdi. 

11,5 MİLYAR LİRALIK HIZLI TREN PROJESİ

 Türkiye'yi hızlı tren ağlarıyla doğudan batıya, kuzeyden güneye donattıklarını anlatan Yıldırım, "Toplam 488 kilometre uzunluğunda Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri hızlı tren projesini de önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğiz. Bu hatta hem yolcu hem yük taşımacılığı yapılacak. Proje bedeli 11,5 milyar. Helalühoş olsun. Nevşehir her şeyin en güzeline layık. Bu hatta iki turizm bölgemiz Antalya ve Nevşehir birbirine bağlanmış olacak." şeklinde konuştu.
Nevşehir'deki hava limanının yatırımlarla daha da modernize edildiğini belirten Yıldırım, "2002 yılında Nevşehir hava alanında yıllık uçak sayısı 277, yolcu sayısı sadece 15 bin. 2015 sonunda 3 bin 728 uçak, 363 bin yolcuya ulaştı, Nevşehir'in nüfusunu geçti. İşte hizmet." dedi.

Ayhanlar, Doyduk, Avanos, Özkonak barajlarını ile Kozaklı ve Taşlıhöyük göletlerini şehre kazandırdıklarını açıklayan Yıldırım, son 14 yılda sulama projeleriyle 39 bin dönüm araziyi suyla buluşturduklarını, 11 taşkın koruma tesisini tamamladıklarını anımsattı.

Nevşehirli çiftçilere son 14 yılda 850 milyon lira tarımsal destek verdiklerini de ifade eden Yıldırım, Nevşehir, Avanos, Ürgüp, Nar bölgelerine doğalgaz getirdiklerini de hatırlattı.

Alandaki vatandaşlardan "söz" isteyen Yıldırım, "16 Nisan'a kadar kapı kapı dolaşıp bütün hemşehrilerimize bu sistemi anlatacak mısınız? Nevşehir'den rekor bir 'Evet' çıkarmaya var mısınız? Büyük Türkiye'ye hazır mısınız? Yükselişe hazır mısını? Dirilişe var mısınız?" diye sordu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını, "Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak kararımız 'Evet', yolumuz, bahtımız açık olsun. Hanemizden huzur ve bereket eksik olmasın" dileğiyle tamamladı.