Başbakan'ın ofisindeki böcek için 6 ilde operasyon düzenlendi. Başbakan'ı 24 saat gölge gibi izleyen 'koruma müdürü' de gözaltına alındı.

Başbakan'ın kara kutusu
Mehmet Yüksel, ‘böcek’ bulunduğu dönemde Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu. Yüksel, ‘böcek’ soruşturmasının ardından Daire Başkanlığı görevinden alınarak Nevşehir Emniyet Müdürü olarak atanmıştı. Yüksel, 17 Aralık Operasyonu sonrasında ise 13 Şubat 2014 tarihinde görevden alınarak merkeze çekilmişti. Halen Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görev yapan Yüksel, 5 yıl boyunca Başbakan Erdoğan’ın korumasında birinci derecede sorumlu ve görevlendirmeyi yapan kişiydi. Başbakan’ın yakın Koruma Müdürü olan Zeki Bulut da ‘böcek’ bulunmasının ardından Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne, daha sonra da 13 Şubat 2014 günü görevden alınarak merkeze çekilmişti. Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevlendirilen Bulut, Başbakan’ın gölgesi gibi 24 saat yanından ayrılmayarak, yurtiçi ve yurtdışı gezilerde de güvenlik önlemleri alan ekibin başındaydı. Erdoğan’ın birçok özel toplantı ve görüşmelerine de şahitlik eden Bulut, Başbakan Erdoğan’ın ‘kara kutusu’ olarak biliniyordu.

ATTIĞINI VURAN MÜDÜR

Temmuz ayında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi edecek olan Yüksel, ABD Başkanı George Bush'un 2004'te Türkiye'ye yaptığı ziyaretin tüm güvenlik önlemlerini üstlenmişti. Nişancılıktaki başarılarıyla teşkilatta ün yapan yakın koruma uzmanı Yüksel, Ukrayna'da 1993-1995 yılları arasında da irtibat görevlisi olarak çalıştı. 1985'te Polis Akademisi'ni bitiren Yüksel evli ve 3 çocuk babası.Yüksel;emniyet teşkilatında üstün nişancılık başarılarıyla tanınıyor.Ayrıca bir dönem Nevşehir Emniyet Müdürlüğü görevinde de bulunmuştu.

Kim şimdi nerede?
Soruşturma kapsamında haklarında arama ve gözaltı kararı aldırılan şüphelilerin isimleri ve görev yaptıkları yerler şöyle:

1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel: Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı, halen Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görev yapıyor.
1. Sınıf Emniyet Müdürü Zeki Bulut: Başbakan Erdoğan’ın eski Koruma Müdürü. Halen Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevli.
3. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Özdoğan: İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nda çalışıyordu, halen Gaffar Okkan PMYO’da görev yapıyor.
4. Sınıf Emniyet Müdürü Serhat Demir: Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı personeliydi, Emniyet’ten istifa etti, yurtdışına çıktı.
4. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Zavar: İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nda görevliydi, halen Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapıyor.
Emniyet amiri görevinden ihraç edilen Ahmet Türer: Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı’nda görevliydi, meslekten ihraç edildi.
Komiser Enes Çiğci: İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nda görevliydi, halen Ankara Gölbaşı ilçesinde görev yapıyor.
Başpolis Memuru İbrahim Sarı: Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli.
Polis memuru Hurşit Gölbaşı: Başbakanlık Koruma Güvenlik Teknik Şube Müdürlüğü’nde çalışıyor.
Polis memuru Harun Yavuz: KOM Daire Başkanlığı’nda çalışıyordu, halen Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli.
Polis memuru Seyit Saydam: Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü’nde görev yapıyor.
Polis memuru İlker Usta: İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nda görevliydi, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne tayin edildi.

Kelepçe takmadan
Terör ekiplerinin gözaltına alınanlarla ilgili yüksek güvenlik önlemleri almaları dikkat çekti. Gözaltına alınan aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu kişilere kelepçe takılmadığı görüldü. TEM’de sorguya alınan şüphelilerle ilgili 3 günlük gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda, casusluk iddiasına dayanak olacak delillere ulaşılmaya çalışıldı. Savcılık kaynakları, şüphelilerin evlerindeki bilgisayarların imaj kopyalarını aldı, ses dosyası aradı, bazı belgelere el koydu.

İfadeye çağrıldı
Dosyada şüpheli olarak bulunan eski TÜBİTAK BİLGEM Daire Başkanı Dr. Hasan Palaz’ın yanı sıra ismi açıklanmayan 1 TÜBİTAK görevlisi ile 1 MİT görevlisi daha ifadeye çağrıldı. Palaz, TÜBİTAK’taki görevinden, kendisinden “Böcek raporunda tahrifat yapması yönünde baskıya maruz kaldığı” iddiasıyla istifa ettiğini açıklamıştı. Söz konusu MİT görevlisi için ise Başbakanlık’tan soruşturma izni talep edildi.

Başbakan Erdoğan'ı dinleyen polislerin isimleri ne? Başbakan Erdoğan'ı kim dinledi? Böcek operasyonundan gözaltına alınan Başbakan Erdoğan'ın Koruma müdürü Mehmet Yüksel kimdir? Mehmet Yüksel cemaatten mi? Başbakan Erdoğan'ın evinde ve aracında çıkan dinleme cihazlarından sonra başlayan soruşturmada bugün flaş bir gelişme yaşandı. Başbakan Erdoğan'ı dinleyen 11 polisin kimler olduğu büyük merak konusu oldu.

Başbakan Erdoğan'ın ofisinde ve aracında bulunan dinleme cihazları ile ilgili olarak başlatılan soruşturmada bugün çok önemli bir gelişme yaşandı. Başbakan Erdoğan'ı dinledikleri iddia edilen 11 polis bugün evlerinde yapılana aramanın ardından gözaltına alındı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili olarak soruşturmayı sürdüren Savcı Duran Çetin, operasyon talimatı verdi. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazları ile ilgili operasyon başlatıldı. Operasyonlar, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce casusluk suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında düzenlendi. Başbakan Erdoğan, operasyonla ilgili olarak "Birimler yargıyla müşterek çalışıyor" dedi. 
11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 11 emniyet mensubu gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bu sabah saat 06.00'da Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Karabük ve Yozgat'ta eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Operasyonlar kapsamında Ankara'da 6, İstanbul'da 1, Diyarbakır'da 1, Yozgat'ta 2, Karabük'te ise 1 olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alındı. Dördüncü sınıf emniyet müdürü, müstafi Serhat Demir ise yurt dışında bulunduğu için gözaltına alınamadı ancak evinde arama yapılıyor.
GÖZALTINDAKİ İSİMLER


"Casusluk" suçlamasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan kişiler şöyle :

-1. sınıf emniyet müdürü Mehmet Yüksel. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı olan Yüksel, şu an itibarıyla Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında görev yapıyor.

-1. Sınıf Emniyet Müdürü Zeki Bulut. Başbakan Erdoğan'ın eski koruma müdürü olan Bulut, şu an Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında çalışıyor.

-3. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Özdoğan. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Özdoğan, şu an itibarıyla A. Gaffar Okkan PMYO'da görev yapıyor.

-4. Sınıf Emniyet Müdürü Serhat Demir. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı personeli olan Demir, Emniyet'ten istifa etti. Yurt dışında olan Demir, bu nedenle gözaltına alınamadı.

-4. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Zavar. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Zavar, şu an itibarıyla Erzurum İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Emniyet amiri görevinden ihraç edilen Ahmet Türer. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığında çalışan Türer, meslekten ilişiği kesildi.

-Komiser Enes Çigci. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Çiğci, Ankara Gölbaşı ilçesinde görevine devam ediyor.

-Başpolis Memuru İbrahim Sarı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Polis memuru Hurşit Gölbaşı, Başbakanlık Koruma Güvenlik Teknik Şube Müdürlüğünde çalışıyor.

-Polis memuru Harun Yavuz, KOM Daire Başkanlığında çalışırken, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne nakledildi.

-Polis memur Seyit Saydam, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Polis memuru İlker Usta, İstihbarat Dairesi Başkanlığından, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne tayin edildi.

6 İLDE OPERASYON

Başbakan Erdoğan'ın makam aracı ve ofisinde dinleme cihazı bulunmasına ilişkin yürütülen "Böcek operasyonu" kapsamında, aramaların Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Yozgat, Karabük ve Erzurum'da devam ettiği öğrenildi.

ESKİ KORUMA MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA

Gelen son bilgilere göre; aralarında 1. sınıf emniyet müdürleri Mehmet Yüksel ve Eski Başbakanlık Koruma Müdürü Z.B.'nin de aralarında bulunduğu 11 kişinin gözaltına alındığı, 1 kişinin ise yurtdışında olduğu öğrenildi.

ESKİ KORUMA MÜDÜRÜNÜN EVİNDE ARAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Başbakan Erdoğan'ın eski Koruma Müdürü Z.B'nin evinde arama gerçekleştiriliyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bu sabah'ın erken saatlerinde Ankara başta olmak üzere eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlar kapsamında Ankara'da 6, İstanbul'da 1, Diyarbakır'da 1, Yozgat'ta 2, Karabük'te ise 1 olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında Başbakan Erdoğan'ın koruma müdürlüğünü yapan Z.B'nin Çankaya Çukurambar'da Hayat Sebla Evleri sitesinde bulunan dairesinde polisler arama gerçekleştiriyor.

Erzurum Emniyet Müdürlüğünde görevli Zavar'ın adresinde arama yapıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde dinleme cihazı bulunmasına ilişkin yürütülen "Böcek" operasyonu kapsamında, Erzurum Emniyet Müdürlüğünde görevli 4. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Zavar'ın adresinde arama yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Zavar'ın TOKİ mevkisindeki evinde sabah saatlerinde arama gerçekleştirildi.

Zavar'ın evinde bulunmadığı ve şehir dışında olduğu öğrenildi.

Ankara'da görevli bir polis memurunun Karabük'teki ailesinin evinde arama yapıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde dinleme cihazı bulunmasına ilişkin yürütülen "Böcek" operasyonu kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun Karabük'teki ailesinin evinde arama yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'da görevli bir polis memurunun Karabük'teki evine gelen ekipler, burada arama yaptı.

Ekipler çalışmalarını tamamladıktan sonra söz konusu adresten ayrıldı.