Samsunda’da Op. Dr. Kamil Furtun’u hastane koridoru kurşunlayarak öldüren katil zanlısına bir tepkide Kapadokya Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Fatih Yakut'tan geldi.

Kapadokya Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Fatih Yakut yaptığı açıklamasında; Geçtiğimiz günlerde Samsun’da cinayete kurban giden Doktor Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet dilerken, vatandaşların da şifa veren ellere saygı duymaları çağrısında bulundu.

Yakut yaptığı açıklamada “Ülkemizin güçlü yarınlarına daha sağlıklı bir toplumla ulaşılabilmesi adına hekimden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin çalışanıyla sağlık için emek veren büyük bir aileyiz.

Bu büyük ailenin her türlü zorluklara rağmen sunduğu hizmet birçok ülkede gıptayla bakılmakta ve büyük bir saygı gösterilmektedir. Maalesef ülkemizde sağlık kendisine yakışmayan şiddet kelimesiyle sık sık gündeme gelmektedir.

En son Samsun’da meslektaşımız Dr. Kamil Furtun görevi başında vahşice katledilmiş ve bu şiddet farklı bir boyuta daha taşınmıştır. Görev şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Buradan sesleniyorum şunu bilmenizi isterim ki; şifa veren eller ve onların ailelerinin moral ve motivasyonları tükenme noktasına gelmiştir. Bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz. Vatandaşlarımızdan beklentimiz şifa veren ellere saygı ve anlayış diyor, görev şehidimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum” dedi.