Başımız Sağolsun 

Elim bir trafik kazası sonucu oğlu ile birlikte hayatını kaybeden Ürgüp Müftümüz Murat Çakır ve oğluna Allah’tan Rahmet, yaralı diğer aile fertlerine acil şifa, ailesine ve tüm sevenlerine sabır diler, Mekanı Cennet olsun, hepimizin başısağolsun...

Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği

 

Yönetim Kurulu Adına

 Yrd. Doç.Dr. Özden Taşğın   

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Edal Feralan,Murat Göktürk,Ebubekir Gizligider ile AK PArti İl Başkanı KAzım sunar ve Merkez ilçe Başkanı Salih Açıkgöz de Başsağlığı mesajı gönderdiler.

ÜRGÜP MÜFTÜMÜZ MURAT ÇAKIR BEYEFENDİ VE OĞLUNUN VEFATINI DERİN BİR ÜZÜNTÜ İLE ÖĞRENMİŞ BULUNUYORUZ. MÜFTÜMÜZ VE OĞLUNA CENABI HAK'TAN RAHMET, AİLESİ, MÜFTÜLÜK CAMİASI VE ÜRGÜP HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ. MEKANLARI CENNET OLSUN. MHP NEVŞEHİR İL BAŞKANI GÖKSEL TAŞCI

    Ürgüp ilçesi müftümüz Sn. Murat Çakır ve oğlu Yusuf Çakır geçirmiş oldukları elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybetmişlerdir.Hanımı ve 2 kızı şuan yoğun bakımda olup dualarınızı beklemektedir 
    Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet , yaralılara Rabbim den acil şifalar dilerim ..
                                  Tüm Diyanet Camiasının başı sağolsun...
                                                                                            Nevşehir Din-Bir-Sen İl Başkanı Menderes ATEŞ

Merhum Murat ÇAKIR’ın Hayatı

 

1975 İstanbul doğumlu olan Murat Çakır ilk okulu İstanbul’da okudu.

Hafızlığını Yeşil Cami Kuran Kursu’nda tamamladıktan sonra İstanbul İmam-Hatip Lisesin’de basladığı lise eğitimini Ankara Merkez İmam-Hatip’te bitirdi.

 

1999 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl başlamış olduğu Yüksek lisans eğitimini 2002 yılında tamamladı. 16. Dönem olarak Haseki Eğitim Merkezi’nde ihtisas eğitimi aldı.

 

1997 yılında başladığı Diyanet İşleri Başkanlığı’nda İmam, Müezzin-Kayyım, Vaiz, Eğitim Merkezi Öğretmeni ve Müftü olarak görev yaptı.

 

Kastamonu ili Devrekani ilçesi Müftüsü iken 2006 yılı temmuz ayında Sydney Din Hizmetleri Ataşeliği emrinde Redfern Camii Din Görevlisi olarak görevlendirildi.

 

05.01.2012 tarihinde Ürgüp İlçe Müftülüğüne atanan Murat Çakır evli olup üç çocuk babasıdır.