Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, basında yer alan kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi.

Eleştirileri tek tek cevaplayan Arısoy, göreve geldiğinden bu güne kadar olan süreçte yapyıkları çalışmaları anlatarak, ''takdiri kamuoyuna bırakıyorum'' dedi. Arısoy'un yaptığı açıklamada şunları söyledi:
''İçşi Alıp İşçi çıkartma
Benim dönemimde adama iş değil, işe uygun adam politikasıyla çalışılmaktadır. İşçi çıkartma dediğiniz 2013 yılında Tuzköy Belediyesinde 15 işçi, + Karacaşar Belediyesinde 10 işçi,+ Gülşehir Belediyesinde 20 işçi olmak üzere belediyemizde toplamda 45 adet İŞKUR işçisi mevcuttu. O günkü projede 9 ay süreli işe alınan bu elemanların sürelerinin dolduğu ve çıkışlarının İŞKUR tarafından yapıldığı yüksek malumlarınızdır.
. 2014 Eylül ayında 50 adet işçilik proje yapıp İŞKUR a sunmamıza rağmen belediyemize işçi verilmemiştir. 2 adet işci ile yollarımızı ayırdık bunlarda benimle çalışmayı istemeyen, süreki rapor alan kişilerdir. 
Kapalı Kapılar Ardında Yaptığı İhaleler
İhalelerimizin tamamı 2886 ve 4734 sayılı devlet ihale kanunlarına uygun yapılmış olup bu ihalelerdeki belediyemiz menfaatlerini aşağıda tetkiklerinize sunuyoruz.
1 ) AKARYAKIT İHALESİ :
2013 yılında  % 2 iskonto ile akaryakıt almışız.
2014 yılında %3 iskonto ile akaryakıt almışız.
2015 yılında %12,32 iskonto ile akaryakıt almaktayız. (Kapalı kapılar ardı bumu? )
2 ) HİZMET ALIMI İHALESİ:
 2013 yılında %15 firmaya ücret ödenmiş.
2014 yılında %10 firmaya ücret ödenmiş
2015 yılında %1 firmaya ücret ödenmiştir. (Kapalı kapılar ardı bumu? )
Bunun neresinde yapılan harcamalar belediyenin zarar hanesine yazılmıştır.
Belediye Dükkânlarında Kira Borcu Birikmiş İşyerlerine Gönderilen Tebligatlar
5393 sayılı belediye kanunun 38. maddesinin F bendinde belediye başkanının görev ve yetkilerinin bir tanesi de ‘’ Belediyenin Gelir ve alacaklarını takip ve tahsil etmek’’ olduğu, bu görevi yerine getirmemenin yasal bir suç oluşturacağı ortadadır. Bunun neresi eleştirildi, kanuna uymak ne zamandır suç oldu. Biz burada belediyenin menfaatlerini korumakla görevliyiz.
Belediyenin Araçlarını Satması
Araçların bakım maliyetlerini tetkiklerinize sunuyoruz. ( 2014 yılı için) bu kalemde yıllık 257,344 TL, aylık ortalaması 21,500 TL iken, 2015 yılının ilk 4 ayında bu skontta  59,830 TL (dört aylık) harcanmış olup bunun aylık ortalaması da 14,957 TL dir
Bunun neresinde kamuya zarar vermek?
Satılan taşıtlardan bir tanesi yanmış hurda vaziyette, diğerleri de ekonomik ömrünü tamamlamış, aşırı derecede maliyet yaratan bir çoğu hurda mahiyetindeki araçlar 2886 sayılı devlet ihale kanununa göre iki defa ihaleye çıkılarak satılmıştır. Satılan araçların dökümü aşağıdadır.
1-      1982 model dozer: Bu araç eski başkan yardımcısına özel yol yapmak üzere kullanılırken yanmış, kurtarıcı ile kadememize çekilip, hurda bir araçtır.
2-      2006 model kepçe:  Kabin,  lastik ve hortumları yanmış, kurtarıcı ile kadememize çekilen hurda araç.
3-      1987 – 1992 model bakım isteyen iki adet otobüs: Taşımacılıkta can güvenliğini tehlikeye sokacak eski otobüsler masrafları çok yüksek olduğu için satılmıştır.
4-      1992 – 2006 model iki adet binek otomobil:  Bakım giderleri çok yüksek çıktığından meclis ve encümen kararı ile resmi kurumlardan alınan yazışmalara istinaden satışı gerçekleştirilmiştir.
Bakım masrafı,  bandrol ve sigorta giderleri ödememek için bu araçlar satılarak toplamda 90 bin lira gibi bir gelir elde edilmiştir.
Köpek Barınağı
Belediyemizce kademe binamızın yanında köpek kısırlaştırma ve küpeleme ünitesi açılmış, Belediyemizin imkânlarının kısıtlı olması nedeni ile İlçe Tarım Müdürlüğümüzden veteriner talebinde bulunulmuştur. Veteriner görevlendirildiğinde, sokak köpekleri kısırlaştırılıp, kulakları küpelendikten sonra doğal  ortamlarına bırakılacaktır.
Arısoy Bu güne Kadar Elle Tutulur Bir İcaraat İçinde Olmamış
13 aylık yaptığımız işleri aşağıda tetkiklerinize sunmak istiyoruz.
 
1-      30 Eylül 2014 tarihinden sonra resmi plakalı araçlarla yolcu taşımacılığı yapılamayacağına dair Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın kararına istinaden halkımızın can güvenliği ve huzurlu yolculuk yapması için  5 adet sıfır Mercedes otobüsü olan bir şirket %100’ü  hibe olmak şartıyla belediyemizce alınarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.  Şu anda da halkımızın bu hizmetimizden, ayakta yolculuk yapmamaktan ve son model Mercedes araçlarla yolculuk yapmaktan, son derece memnun olduğu aşikardır.
2-      19 Ağustos 2014 tarihinde Pınarbaşı mevkiimizden gelen su şebekemizin tamamen ortadan kalkması neticesi, 3 gün gibi kısa bir sürede şehrimize su verilerek, yaklaşık 550 bin liralık harcama yapılıp su hattımız yenilenmiştir.
3-      HES Baraj Gölü nün kanalizasyon alt yapımızı iflas ettirmesi neticesi 2012 yılından beri yapılamayan arıtma tesisine Danimarka malı 3 adet Flayt marka motor, çelik ızgaralar, bilgisayar donanımı, keson kuyu yapımı, elektrik çekimi,  2200 metre boru  ve 11 metre kot farkıyla işçilik vs. masraflar için tahminen 228 bin TL yatırım yapılarak, kanalizasyonumuz çalışır hale getirilmiştir.
4-      Şehrimizin ortasından geçen Öz kenarına DSİ nin yaptırdığı çitlerin güzel görünmesi ve aynı seviyede olması, beton hatıllar yapılması için alınan malzemeye 84 bin TL harcanmıştır. Yakın bir zamanda çitlerin aydınlatılması yapılacaktır.
5-      İlçemiz Karacaşar Mahallesi Cumhuriyet Meydanı yapım işi için 7905 m2 kilitli parke taş kullanılmıştır
6-      Yine Karacaşar Mahallemizde yarım bırakılmış doğal kanalizasyon arıtma tesisinin taban tesfiye işleri üzerine kamış dikimi yapılarak, kanalizasyon suyunun havuza verilmesi sağlanmıştır. Böylece bu bölgedeki çevre kirliliği ortadan kaldırılmıştır.
7-      Göreve geldiğimiz gün iki adet Gülşehir de, bir adet Karacaşar da bir adet de Tuzköy de olmak üzere çalışmayan 4 adet arsenik arıtma cihazlarının bakım ve onarımları yapılarak içme sularımızdaki arsenik oranları AB nin belirlediği normların altına çekilmiştir. Şu anda 4 adet arıtma tesisimiz çalışır vaziyettedir.
8-      Karacaşar Mahallemizde bulunan ve tüm çevreye hitap eden un, bulgur, hamur yoğurma ve zavar yapma tesisimizin kuruluşundan beri hiç değişmeyen 6 adet değirmen taşları değiştirilmiştir.
9-      2007 yılından beri ödenmeyen Karacaşar Mahallemizin, Mahkeme Kararı ile kesinleşmiş 240 bin liralık elektrik borcu 118 bin liraya MEDAŞ ile uzlaşarak 18 taksit şeklinde ödenmektedir. ( 5 taksit ödenmiştir.)
10-   Karacaşar ve Tuzköy e ait cenaze araçlarının bakım, onarım, boya vs. işlemleri yapılarak daha modern hale getirilmiştir.
11-  Tuzköy Belediyesinin 2005 yılından beri ödenmeyen işçi ikramiyeleri, göreve başlama tarihimizden önceki 5 yıl için 88,559 TL ödenmiştir.
12-  Yine Tuzköy Belediyemizin 2012 yılında aldığı kilitli parke için Nev Beton a 7 bin TL ödenmiştir.
13-  Tuzköy Mahallemizin afet evlerindeki caminin bahçe düzenlemesi ve binanın duvarlarının tamamının dübellenmesi yapılmıştır.
14-  Yine Tuzköy de iki caddenin taş döşeme işi için 2200 m2 kilitli parke taş kullanılmıştır.
15-  HES nedeni ile kullanılamaz halde olan Sadabad Parkı’mızın HES in su kodu olan 902 koduna yükseltilmesi için 1350 kamyon hafriyat dolgu işi yapılmış, parkın temizliği muntazaman yapılmaya başlanmış, şu anda tekrar eski görkemli haline getirilmeye çalışılmaktadır.
16-  Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen kapalı Pazar yeri projemiz için ajanstan alınan hibeye ilaveten, belediye kaynaklarımızdan da harcama yapılmış,  geri kalan boya lavabo gibi eksikliklerinde giderilmesini müteakip, sonbahar aylarında kapalı pazaryerine taşınmayı planlamaktayız.
17-  Göreve geldiğimizin ilk ayında menkullerimizde kayıtlı tüm araçların bakım onarımları yapılarak lastikleri değiştirilip trafik sigortaları yaptırılmıştır.
18-  Orman Bakanlığı’ndan 9300, kendi imkânlarımızla 5500 adet ağaç ve süs bitkisi alınarak dikimi yapılmış, bu yıl ki hedefimiz olan 20 bin fidanı toprakla buluşturacağız.
19-  %100 hibeli kanalizasyon projemiz İller Bankası na teslim edilmiş olup, yakın bir zamanda banka tarafından yapım ihalesi gerçekleştirilecektir. Ayrıca su şebeke projemiz İller Bankası yönetiminden geçmiş olup, yakın bir zamanda ihalesi yapılacağı tahmin edilmektedir.
20-  Toplanan çöplerimiz her gün Kapadokya Katı Atık Toplama Merkezine düzenli olarak gönderilmektedir.
21-  20 adet alüminyum modern otobüs durakları ilçemiz caddelerine yerleştirilmiştir.
22-  İşçi personelimizin işe girdiğinden beri hiç kullanmadıkları yıllık izinleri 1 Kasım 2014- 31 Mart 2015 tarihleri arasında bir plan dâhilinde kullandırılarak, belediyenin mali külfeti azaltılmış, yılda izinlerin yazlık ve kışlık planlamasının yapılmasına başlanmıştır.
23-  Kaçak su kullanımının önünü kesmek, birden fazla evi olan ev sahiplerini kiracılarının kullanıp ödemedikleri su borcundan kurtarmak, su  ve personel tasarrufu sağlamak için KDV dahil 2 milyon 100 bin liralık 36 ay vadeli akıllı su sayaçları alınmıştır. Kasabaların dahi uygulamaya geçtiği, Ürgüp, Avanos gibi ilçelerimizin bu işlemi tamamladığı, abonelerden hiçbir masraf alınmaksızın yapılan bu uygulamanın nesini eleştirdiniz? Anlayamadım. Kaçak su kullananları mı korumaya çalışıyorsunuz?
       İŞTE HZ. ÖMER’İN ADALETİ BU!
Şu anda 5 bin adet su saati abonelerimize ücretsiz olarak takılmıştır.
Başkalarının 5 yılda yapamadığını 13 ayda ekibimle birlikte başardık. Önümüzdeki dönemde çevre yolumuz boyunca bisiklet yolu, yürüyüş yolu ve kaldırım yapılarak şu anda diktiğimiz ağaçlarla bölgenin güzel bir görünüm alacağı, yine şehir merkezindeki Nevşehir Köprüsü nden çevre yoluna kadar bisiklet, yürüyüş yolu ve kaldırım yolu yapılarak Şehir içinden akan Öz ün, doğu tarafı giriş, batı tarafı geliş olmak üzere tek yön olarak ayarlanacaktır. Ve ayrıca şehir kulübümüz modern bir şekilde çalışanlarımızın özverili gayretleri ile Cumhuriyetimizin 100. yılına yaraşır bir şekilde halkımızın istifadesine sunulacaktır.
 
Başkan Yardımcısı
Başkan yardımcım olmayacak.
Evet başkan yardımcım yok. Ben günde halkım için 15 saat çalışmaya devam edeceğim. Sizin başkan yardımcısı diye tabir ettiğiniz inşaat mühendisidir. Bütçe imkânları elverdiğinde peyzaj mimarı ve çevre mühendisi de alınacaktır. Bizim dönemimizde bilimsel çalışma esastır.
Müdür Kadrolarını Sıkça Değiştirmek
Belediyelerde müdür olabilmek için 4 yıllık üniversite mezunu, mahalli idarelerin açtığı sınavı kazanmış olmak şartının bulunduğunu bilgilerinize sunuyorum.
Doğalgaz Konusunda Becerisizlik
 Ben doğalgaz konusunda broşür bastırarak, defalarca belediye hoparlörlerimizden ilan yaptırarak ve  iki defa halkı Belediye Düğün Salonunda toplamaya çalıştım. İkinci toplantıya katılan 15 – 20 kişi idi. Takdiri size bırakıyorum. Sizin sorularınızın içerisinde otobüs ve akıllı su saatine verilen paralarla doğalgaz getirilemezmiydi? Biz otobüsü 48 ay, su saatini 36 ay taksitle aldık. Olmayan parayı doğalgaza nasıl verecektiniz? Bir diğeri, yasa da böyle bir yönteme cevaz vermez. Biz kanunlara son derece saygılıyız. Bunun neresinde BECERİSİZLİK anlayamadım. Üstelik Gülşehir Halkının %65 inin oyunu almış bir devlet yöneticisine bu şekilde hitap etmeyi yakıştıramadım.
Açılışlara Katılmak, Cenazelere İştirak Etmek, İftar Yemeği Düzenlemek
Bu işleri yapmak bir insanlık görevidir. Veda yemeği de hiç düzenlemedim. Bundan böyle de cenaze ve düğün merasimlerine katılacağım. Ben halkın içinden biriyim. Halkla beraberim. Beni halkımla buluşmaktan kimse mahrum edemez.
Belediyeye ait Taşınmazları Satmak ( Eski Belediye Binası Saltığa Çıkarıldı)
Evet! Eski belediye binası için yılda 20 ton kömürü işçiliği de bize ait olmakla beraber yakmaktayız. 20 ton kömür için işçi hariç 11 bin lira harcama yapılıp, 15 bin 180 lira kira geliri elde edilmektedir. İş hanının büyük çoğunlu boş olmasında dolayı ya satacağız, yahutta yurt olarak değerlendireceğiz. Atıl durması mı kamu yararı? ( Bu konuda meclis ve encümen kararı alındı 
Arsa Satışları ve İller Bankasından alınan Borçlar
Arsa satışı yapmadığımız gibi İller Bankasından da dönemimde bir kuruş borç alınmamıştır.
Hastane Arsasının yanında Arısoy Ailesine ait Arsa Varmıdır?
Hastane projesi bizden önceki dönemde çizdirilmiş. Ben yalnızca içeriğine bakmadan memleketime yatırım gelsin diye imzaladım ve Sağlık Bakanlığına gönderdim Sizden ricam dedikodular üzerinden konuşmayın. Orda kardeşime ait arsa da var. Arsanın yanına Hastane yapılması bizden önceki dönemde planlanmış. Bunun neresinde şaibe var? Eğer eleştirecekseniz ayakkabı kutularını, gemileri, sarayları ve resmi araçlarla içki içenleri eleştirin.
AK PARTİ NİN GÜLŞEHİR İLÇEMİZE HİZMET ETMEMESİNİN NEDENİNİN AÇIKLARMI?
. Bu soruyu Ak Partiye %60 civarında oy veren vatandaşlara sormak lazım. Aslında hizmet etmemekle Vahdi Arısoy’u cezalandırdıklarını zannediyorlar. Cezalandırılan Gülşehir halkıdır. Bu halk Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı değilmi? Vergi Vermiyorlar mı?  İKTİDARIN GÜLŞEHİR’E HİÇ BİR ŞEY VERMEDİĞİNİ fark eden basın mensuplarına teşekkür ederim.
Çevre Bakanlığı’ndan taleplerimiz:
-26.11.2014 tarih ve 1314 sayılı yazımızla çöp toplama aracı
- 08.12.2014 tarih ve 1386 sayılı yazımızla çöp süpürme aracı
- 14.01.2015 tarih ve 111 sayılı yazımızla 500 adet çöp konteyneri
- 11.02.2015 tarih ve 277 sayılı yazımızla çöp toplama aracı
- 11.03.2015 tarih ve 345 sayılı yazımızla çöp süpürme aracı
- 11.03.2015 tarih ve 346 sayılı yazımızla kanal açma aracı
- 09.02.2015 tarih ve 256 sayılı yazımızla Terminal Yol ve Çevre Düzenlenmesi
 
Kültür ve  Turizm Bakanlığı’ndan
 
-          Kent Meydanı düzenlemesi gibi taleplerimize cevap dahi verilmemiştir.
-     İki kez İŞKUR dan işçi talebimiz geri çevrildi.
Çayır Mahallesine Çeşme Yapımı 
Belediye olarak biz ekskavatör ile 10 gün çalışarak kanalı açtık. Mahmut Yerlikaya nın getirdiği boruları sucularımız döşedi. Mahmut Yerlikaya nın hayratıdır. Bunun ne belgesi soruluyor? Belediye ticarethane değil ki fatura versin. Zaten üzerine de hayratı diye yazılmaktadır. 
HES ile Görüşerek Kızılırmak Boğazı Projesini Çözüm arayacak mı?
Baten Enerji Firması Yetkilileri ile yaptığımız çeşitli görüşmelerde Tuzköy Belediyesi ve Gülşehir Belediyesi ile imzaladığı protokol harici hiçbir iş yapmayacağını yazılı talebimize istinaden bildirmişlerdir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı ve il koordinasyon kurulu toplantısında  konuyu anlatmam üzerine Sayın valimiz Mehmet Ceylan,  Devlet su işleri bölge Müdürü sayın Hayrullah Çoşkun’a konunun halledilmesi için şifai talimat vermesi üzerine sayın bölge müdürü Hayrullah Çoşkun bölgemize bir ekip göndererek, konuyu inceletmiş ve aşağıdaki işlerin Baten Enerjiye yaptırılması konusunda karar vermişlerdir.
1-      Araplı Yolu : Yolun rezervuar tarafındaki aşınmanın önlenmesi için Baten Enerji tarafından kaya ufağı ile taş tahkimat yapılması ve yolun uygun yerlerine su geçişi için menfez yapılması veya korige boru konması
2-      İsanınkaya Mevkiindeki arazilere ulaşımın sağlanması için havuz üst kısmından ve dere kenarından geçen kadastro yolu Baten Enerji tarafından açılıcaktır.
3-      Sedde  ile Gülşehir Belediyesi yerleşimi arasında kalan bölgede derinliği 3 metreye ulaşan geniş su birikintilerinin oluştuğu tehlike arz ettiği gerekli emniyet tedbirleri ve can ve mal güvenliğini sağlanması Baten Enerji tarafından yaptırılacaktır.
4-      Gülşehir Belediyesi Arıtma Tesisinin enerji giderlerinin Baten Enerji tarafından karşılanması konusunun Belediye ile Baten Enerji arasında görüşülmesi belirtilmiştir.
Baten Enerji dosyası gündemimizde devam edecek. Adli makamlarda dâhil konunun tarafımızdan titizlikle takip edildiğini ve zararın daim olmayacağının bilinmesini isterim.
Arısoy’un Seçim Vaadleri Arasında Bulunan Evler Yapılacak mı?
Dar gelirli vatandaşlarımıza 200 adet konut yapılması projesi 6 Mayıs 2015 tarihinde belediye meclisimizce, 11 Mayıs 2015 tarihinde de belediye encümenimizce karar altına alınmış, en kısa zamanda da proje çizim aşamasına geçilecektir. Dar gelirlilerimize 200 adet konutu aylık 400 TL ödeme ile yapacağız.
Arısoy Aldığı Maaşı Hak ettiğine inanıyor mu?
Sayın basın ben metedadit defalar bu konuyu açıkladım. Ben bankada iken ayda 10 bin TL civarında net maaş ve yılda 35 bin TL civarında  jestiyon pirimi alırdım. Belediyede aldığım maaş bu rakamın 1/3 ünden bile azdır. Biz bu makama halka hizmet için geldik. Bir yıldır yaptıklarımızı da sizlere anlatmaya çalıştık. Şu anda belediyemin hiçbir kişi ve kuruluşa bir kuruş vadesi geçmiş borcu yoktur. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki belediyelerin hizmeti insanadır. İnsansa Cenabı Allah ın yarattığı en değerli mahlukattır. Dolayısı ile biz Cenabı Allah a da hizmet etmiş oluyoruz
Bir yıl içinde Organizasyon, konferans için harcanan parayı açıklar mı?                                                                 
Bizden önceki başkanın maaşı hariç aldığı yolluk
2009  yılında başkan  1.715 TL, başkan yardımcısı  3.730 TL
2010  yılında başkan  7.341 TL, başkan yardımcısı   3.883 TL
2011  yılında başkan  4.516 TL, başkan yardımcısı   8.729 TL
2012  yılında başkan  5.410 TL, başkan yardımcısı   6.123 TL
2013  yılında başkan  1.948 TL,  başkan yardımcısı  2.378 TL
toplamda      başkan  20.930 TL, başkan yardımcısı  24.842 TL almıştır.
 
Görüldüğü gibi bizden önceki dönemin başkan ve yardımcısının aldıkları yolluk miktarı 45.772 TL dir
Çok defalar  belediyeyi temsilen şehir dışına çıkmama rağmen göreve geldiğim günden beri hiç harcırah talebinde bulunmadım. Tören, fuar ve organizasyon nedeni ile 2014 yılı ilk 3 ayı için (önceki yönetim )  23.797 TL harcamışken  bizim dönemimizde ( 9 ay) 14.344 TL harcanmıştır. ( Uluslar arası Oryantirig Yarışları, tiyatro, Anneler günü, kadınlar günü vs. )
Takdir zatıâlilerinizindir.
MHP ve Ak Parti İlçe Yönetimi ile Gülşehir Belediyesi Arasında Sorun Var mı?
Bizim hiç kimse ile sorunumuz yoktur. Karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde görüşmekteyiz. 
Kum Ocağı Konusunda Yasal bir İşlem Yapmış mıdır?
Kum Ocağı yönetimi değiştirilmiştir. Önceki 5 yıllık döneme ait evraklar önceki yönetim tarafından sunulmadığından yasal bir işlem yapılamamıştır. Kendi dönemimizde yapılan işlemlerle ilgili bilgi sunmak isterim:
1-Bizim göreve geldiğimizde kum Ocağının 183 bin 636 lira vergi borcunun 62 bin 892 lirası Peşin ödenerek 120 bin 746 lirası için 18 taksit yapılandırma yapılmıştır
2- 31.03.2014 tarihi itibari ile 76 bin 483 lira mazot borcu
3- Ekskavatörümüzün 2012 yılından Enka Holdinge borcu 17 bin lira
4- Aydın Kardeşler’e 2012 yılından kalan 3bin 400 lira
5- Nev Pet’ e 2013 yılından kalan yağ borcu 2 bin 300 lira
6- 2013 yılında Kayseri ye götürülüp para yokluğundan tamir edilemeyen lastikli kepçe tamiri 19 bin lira bizden önceki dönem borçlarının ödenmesi ile
 7- Şu anki Ham kum stokumuz tahminen 30 bin lira civarında
 8-Şu anki İşlenmiş Kum stokumuz tahminen 16 bin lira civarında
 9- Bankada 41 bin 160 lira
10- Tahsil edilecek çeklerimiz 19 bin 500 lira
11- Açık hesap alacağımız 40 bin 86 lira olmak üzere toplamda 324 bin 421 lira kar etmiş durumdayız.
Kum Ocağı işletmemizde Çalışan işçilerimizin önümüzdeki dönemde hizmet satın almaksızın kendi işletmesi üzerinden maaşları ödendiğinde işçi ücretlerinin %18 i kadar daha karlılığımız artacaktır.
 
Sayın basın mensupları;
Yukarda yaptığımız  ve yapacağımız işleri bir nebze de olsa sizlere anlatmaya çalıştık. Ama şu anda görev yapan hiç bir belediye başkanının basın yolu ile bu kadar eleştirildiğini görmedim. Ben 13 aylık belediye başkanıyım. Gülşehir Halkından %65 oy alan, Allah tan korkan, mesai mevhumu gözetmeksizin günde 15- 16 saat halkına hizmet eden bir belediye başkanıyım. Rantın, hak ve hukukun ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumanın düğün ve cenaze merasimlerine katılmanın suç olduğu ne zaman ortaya çıktı. Bazı basın mensupları bununla da kalmayıp, konuyu becerisizlikle anlatmalarına, gerçekten üzüldüğümün bilinmesini isterim. Yandaş basın, ekip halinde istediği kadar üzerime gelsin. Yetim hakkını korumaktan, hukuka saygılı olmaktan, belediyenin hak ve menfaatlerini korumaktan beni kimse alı koyamayacaktır. 
Adil ve objektif olmanızı ve benim üzerimden bazılarının Ak Parti politikaları yapmalarına da asla müsaade etmeyeceğinin bilinmesini ister, hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.'' diye konuştu.