Kayseri Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlediği 9. Geleneksel Turizm Paneli 17 Nisan 2015 Cuma günü gerçekleştirildi. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde saat 14:00’de başlayan panelin konusu "Turizmde Bölgesel Entegrasyon Kapadokya Bölgesi Kapsamında Kış ve Kültür Turizmi Uygulamaları" olarak belirlendi.

Panele, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Kurtuluş Karamustafa ve çok sayıda üniversiteli katıldı.

ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın yönettiği panele konuşmacı olarak, Prof. Dr. Cevat Tosun / Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü, Yrd. Doç. Dr. İbrahim İlhan / Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak sanatları Bölümü, Dr. M. Cahid Cıngı / Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, Okt. Nihat Çeşmeci / Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü, Fatih Özköse / TÜRSAB Erciyes bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı, Hakan Arıer / Richmond International İş Geliştirme Direktörü katıldı.

Açılışta konuşan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, katılımcılara kişisel ve kurumsal tecrübelerinden örneklerle, turizm sektörünün nasıl yürüdüğüne dair bilimsel ve uygulamalı konularda açıklamalarda bulundu.

Başkan Karaaslan’a panele katılımından dolayı teşekkür plaketini Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim sundu.

Panel akademisyenlerin ve turizm sektörü temsilcilerinin Kayseri’de gerçekleşmekte olan turizm yatırımlarının Kapadokya entegrasyonu anlamında ortaya koydukları proje, görüş ve önerilerinin anlatımı ile devam etti.