28-29 Kasım 2015 tarihlerinde Nevşehir’de yapılan Satranç il birinciliği turnuvasında dereceye giren sporcuların ödülleri Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan tarafından verildi.

Turnuva’da Erkeklerde 1.lik Ali Erkan Barış, 2.lik Sefa Var, 3.lük Sefa Büyükkabadayı’nın; Kızlarda 1.lik Edibe Eylül Çengel, 2.lik Elif Öztürk, 3.lük Ceyda Uçar’ın oldu.

Dereceye giren sporculara kupalarını ve çeşitli hediyeleri sunan Başkan Karaaslan, dereceye giren sporcuları ve ailelerini kutladı. Ocak ayında Antalya’nın Manavgat İlçesinde yapılacak olan Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazanan Ali Erkan Barış’a başarılar dileyen Başkan Karaaslan; “Çocuklarımızın ve gençlerimizin beyin gelişimleri açısından büyük fayda sağlayan ve stratejik bir spor olan satrancın ilgi görmesi beni oldukça mutlu ediyor. Dereceye giren minik ve genç kardeşlerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Öğrenciler ve velileriyle birlikte Başkan Karaaslan’a şükranlarını sunan Satranç İl Temsilcisi Ekrem Kürekli ise, “Belediye Başkanımız Sayın Ali Karaaslan’ın sporcuları teşvik etmek ve desteklemek için göstermiş olduğu sponsorluktan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.