GTİ AŞ Genel Kurulu Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi... Başkanlığa Nevşehir'in Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınıda yürüten değerli hemşehrimiz M.Arif Parmaksız yeniden seçildi...

Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) AŞ 2014 Yılı Olağan Genel Kurulu TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.​

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada GTİ’nin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Geçtiğimiz günlerde Edirne’de Kapıkule TIR Parkı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Maalesef Edirne TIR kuyrukları ile gündeme geliyordu. Biz yaklaşık 6 yıl önce bu araziye TIR Parkı yapmak istedik ama maalesef bürokrasiyi aşamadık. Nihayet uzun uğraşların sonunda izni aldık temeli attık. İnşallah 3 ay içerisinde de bitecek ve hizmete girecek ve oradaki bu kötü görüntüden kurtulmuş olacağız” diye konuştu.

 

Edirne’deki Selimiye Cami’nin bakımı ve takibi için kurulan Selimiye Vakfı’ndan da söz eden Hisarcıklıoğlu, “Selimiye Cami bir ata mirasıdır. Kurduğumuz Selimiye Vakfı bu anlamda çok önemli işler yapacak. İnşallah sizlerin de burada çok önemli katkıları olacak” dedi.

 

Hisarcıklıoğlu gümrük kapılarının modernizasyonunun Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyaya örnek gösterildiğini belirterek, “BM’nin rol model gösterdiği Türkiye’den tek proje. Bütün dünya devletlerine diyor ki BM, kapılarını modernize edeceksen Türkiye gibi yap” ifadesini kullandı.


GTİ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız da konuşmasında organizasyonu tamamlanmış olan Habur, Cilvegözü, Kapıkule, Hamzabeyli, Sarp ve Nusaybin gibi yerlerin işletmesine devam ettiklerini hatırlatarak, uygulama sözleşmesi tamamlanmış olan Esendere, Çıldır-Aktaş, Dilucu ve Halkalı Gümrük İdarelerinin inşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.


 BAŞKAN PARMAKSIZ GTİ’DE GÜVEN TAZELEDİ

GTİ’DE YENİ PATRON YİNE PARMAKSIZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin en Büyük Şirketi olan  Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.ş Yönetim Kurulu  Başkanlığı’na yeniden  M. Arif Parmaksız seçildi.

Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş’nin  bugün yapılan  Genel Kurulu’nda  Yönetim Kurulu Başkanlığı’na tek aday olarak önerilen Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif  Parmaksız  yeniden seçildi.

TOBB’a bağlı  Ticaret ve Sanayi Odaları’nın ortaklığı ile kurulan ve halen Türkiye’deki Gümrük Kapıları’nın modernizasyonunu da gerçekleştirilen  GTİ’de  başarılı çalışmaları ile takdir gören Nevşehir Ticaret ve Sanayi  Odası Başkanı M. Arif Parmaksız  Genel Kurul Delegeleri’nin oybirliği ile  güven tazeledi.

Genel Kurul’da  2018 yılı Mart ayına  kadar  Gümrük ve Turizm İşletmeleri  A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı’na  seçilen M. Arif Parmaksız GTİ’nin kısa zamanda çok büyük ve önemli hizmetlere imza attığını belirterek,  “Ekip arkadaşlarıma ve bize bu konuda  güvenen ve gücümüze güç katan  tüm  üyelerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

GÜMRÜK VE TURİZM İŞLETMELERİ A.Ş

2005 yılında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 137 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş (GTİ) “yap-işlet-devret” modeli çerçevesinde sınır kapılarını modernize etmekte. Faaliyetlerine; Habur Sınır Kapısı’nın modernizasyonu ile başlayan GTİ, sırasıyla Cilvegözü, Sarp, Hamzabeyli, Kapıkule ve Nusaybin Sınır Kapılarının da yeniden yapımlarının hızla tamamlanmasıyla devam etti. “Yap-İşlet-Devret” modeli ile kara sınır kapılarının modernizasyonunun Türkiye’de ve Dünyada ilk ve tek uygulayıcısı olan GTİ, projelerine Türkiye’deki diğer sınır kapıları ile hız kazandırmaktadır. Yolcuların her türlü ihtiyacına cevap vermekte olan yiyecek-içecek mekanları, bankalar, hediyelik eşya ve gümrüksüz satış mağazaları en modern şekilde hizmet vermekte. Bu çerçevede, GTİ tarafından sadece ticari alanlar işletilmekte olup, gümrük ve pasaport kontrolü gibi her türlü idari işlem ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılmaya devam etmektedir.

Yenileme kapsamında; idari ve ticari binalar, giriş-çıkış kontrol üniteleri, arama hangarları, kaçak eşya depoları, peronlar, kantarlar, sosyal tesisler, TIR park alanları inşa edilmiştir. X-ray araç tarama sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, kapalı devre kamera ve güvenlik sistemleri en modern halleriyle uygulanmıştır. Bu yatırımların tamamı GTİ'nin öz kaynaklarından karşılanmıştır.

Modernizasyon projelerinin yüksek finansman yükünü üstlenmekle beraber, ekstra vergi geliri de yaratan GTİ, sınır kapılarındaki verimliliği arttırarak dış ticaretin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Sınır kapılarında saatler süren beklemeler dakikalara inmiş ve kilometreleri bulan araç kuyruklarının önüne geçilmiştir. Araç ve yolcu geçiş süreleri dört kat hızlanmış olup, yılda 3,5 milyon araca ve 10 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve GTİ tarafından yürütülen bu projelerin temel hedefleri gümrük kapılarında;

Trafik akışının rahatlatılması ve hızlandırılması

Gümrük işlem sürelerinin hızlandırılması

Uluslararası standartlarda hizmet sunulması

Sınır kapılarının imajının pozitif yönde değiştirilmesi ve ülkemizin tanıtımıdır.

Modernizasyonla birlikte sağlanan teknik imkânlar, yasadışı mal ve insan kaçakçılığıyla etkin bir mücadele imkânı verecektir.