Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş ve beraberindeki heyet, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2017-2018 Reformu tanıtım toplantısına katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın reformlara ilişkin önemli açıklamalarda bulunduğu toplantıya katılan Nevşehir Ticaret Borsası Heyeti’nde; Başkan Salaş’ın yanı sıra Meclis Başkanı Mehmet Havalı ile 14 kişilik meclis üyeleri ve Borsa üyeleride yer aldı. Ayrıca Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'ndan da toplantıya katılım sağlandı.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: "Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ sağ olsun kendisini bu reform paketine adadı. Ekonomi Bakanlığımızın ve Müsteşarının sekretaryasında çok önemli bir reform hayata geçti ama sadece YOİKK'te değil, ekonomimize ilişkin birçok alanda çok önemli adımlar atılıyor. Ben bu kapsamda sadece YOİKK platformunda değil, KDV, taşınır rehni, Ar-Ge ve patent gibi birçok alanda ardı ardına reformları hayata geçiren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımıza ve hükümetimize Türk özel sektörü adına şükranlarımı sunuyorum." "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır" düsturunu benimsediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, bundan sonra da devletin kendilerine verdiği her görevde Türk özel sektörü adına çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

Başbakan Binali Yıldırım da bu yıl sonuna kadar vatandaş-devlet arasındaki her türlü işin e-devlet üzerinden yapılacağını belirterek, "Bürokrasiyle, bürokratla karşı karşıya gelmeden her işinizi yapabilirsiniz. Yani bürokrasi 'tuş' oluyor, tuşa basacaksınız işinizi yapacaksınız" dedi.Yıldırım, yatırımla ilgili alınan kararların ve tedbirlerin tanıtımının yapılacağını söyledi.Yatırım Koordinasyon Kurulu'nun 2017-2018 yıllarını kapsayan reformlarının hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, paketin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde sekretarya görevini yürüten Ekonomi Bakanlığına ve Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'a, özel sektör temsilcilerine, TOBB'a, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm katkısı bulunan kurumlara teşekkürlerini iletti.Yıldırım, girişimcilere, şirketlere ve yatırımcılara her türlü kolaylığın sağlanmasının lütuf değil görev olduğunu vurguladı. 

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu toplantısına ilişkin değerlendirmede bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, hükümetin iş dünyasının önünü açmak için büyük gayret gösterdiğini, e-devlet alt yapısının kullanılarak bürokrasinin en aza indirilmesi için çalışma yapıldığını kaydetti.
Başbakan Binali Yıldırım tarafından ana başlıkları açıklanan reformları iş dünyası olarak önemli bulduklarını ve yapılan çalışmalardan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiren Başkan Salaş, yatırımların ve girişimci sayısının çoğalması, katma değeri yüksek üretimin sağlanması ve istihdam rakamının artması için reform çalışmasını önemli gördüklerini belirtti.


Başkan Salaş, reform paketi kapsamında Nevşehir Ticaret Borsası olarak üzerlerine düşen her görevi büyük bir memnuniyetle yerine getireceklerini sözlerine ekledi.