NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir merkezinin turizme açılımı anlamına gelen Kale ve civarındaki yer altı şehrindeki çalışmalar aralıksız sürüyor. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, titiz bir çalışmanın yürütüldüğü söz konusu alanın birkaç ay içerisinde Nevşehir, Türkiye ve Dünya turizmine sunulacağını söyledi.

Söz konusu çalışmaların zaman isteyen ve özellikle titiz bir çalışmanın sergilenmesi gereken çalışma olduğunu dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yer altı şehrinin bulunduğu alanın TOKİ tarafından Nevşehir Belediyesine devri konusunda da görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

İl Merkezinin turizme açılması anlamında Kale ve civarında yürütülen bu çalışmaya büyük önem verdiklerinin altını çizen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Şu anda orada Jeofizik mühendisleri, Profesörler çalışıyorlar. Bu çalışmalar ciddi bir zamana ve hataya yer verilmeden titizliğe ihtiyacı olan çalışmalar. Onun için hataya yer vermemek için acele etmiyoruz. Ancak birkaç ay içerisinde oradan ciddi bir netice alacağımıza inanıyorum. Yer altı şehrinin temizlik çalışmaları sürüyor ama yer altı şehrinin nereden başlayıp nereden bittiği konusunda bilimsel çalışmalar yapılıyor. Biliyorsunuz orası TOKİ ye ait bir alan haline geldi. Bir taraftan da TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Belediyemize bu alanın devri konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Bu çalışmalar tamamlandığında Şehrimize, Ülkemize ve Dünyaya çok nezih bir turistik alan kazandırmış olacağız” diye konuştu.