Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Lütfi Pamukçu Ortaokulu Müdürü  Erhan Ünal,Müdür Yardımcısı Mürüvvet Aksoy, Okul Aile Birliği Başkanı Nesrin Başaran  ile üyeler Selvi Oduncu, Kübra Köybaşı, Hacer Sözduyar  ve Türkan Çeviker’ den oluşan heyeti  makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kadınların toplum hayatında daha etkin görev almalarının kendini mutlu ettiğini belirterek “ Yaşamak dediğimiz şey, sadec e nefes almak, uyumak,  gezmek , dolaşmak  değil. Yaşamak,  katkı sağlamaktır. Yaşarken çocuğunuza, eşinize , komşunuza,  okulunuza veya bir sosyal aktiviteye  ne kadar katkı  sağlayabiliyorsunuz. ?  Bu son derece önemli.  Bu ileri toplumların başarabildikleri bir şey. Ben Nevşehir’de hep bunun için çabaladım, sivil toplum örgütlerine odalara, derneklere ve  okullara bunun için destek verdim. Burada sivil toplum örgütlerini çok diri tutmak gerekiyor. Ancak bir araya geldiğinizde bir karar alabilirsiniz, bir çok kişi çok şey düşünür ,  ama bir araya gelip bu bir netice iletmediği için sadece o, düşüncede kalır ve insanlar bundan yararlanamaz. Ama aynı şeyleri düşünen veya farklı noktaları düşünen insanlar bir araya geldiklerinde  düşündüklerini daha da zenginleştirebilir .O daha sonra  bir hizmete dönüşür, o bir faaliyete dönüşür ve sonuçta  o  düşünülen değer,  toplumsal bir katkıya dönüşür. Sizin de amacınız  çocuklarınızın okuldan daha iyi eğitim almaları, okulun fiziki şartların daha güzel olması ve çocuklarınız o okulları bitirdiğinde de,  bu ülkeye daha yararlı olabilmeleri , bunun için katkı sağlamak için oradasınız. B:u ne kadar güzel bir olay. Sizleri bu nedenle tebrik ediyorum. ”dedi.

Lütfi Pamukçu Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Nesrin Başaran’ da okuldaki fiziki yapılanmanın daha üst düzeyde ortaya konulabilmesi için Nevşehir Belediyesi’nden çeşitli isteklerde bulundu. Ünver,belirtilen isteklerin kısa sürede yerine getirileceğini dile getirdi.