NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir belediyesinin ilin kültürüne, tarihine ve sosyal gelişimine dair yayımladığı belge ve kitaplara halkın ilgisinin yüksek oluşu Belediye Başkanı Hasan Ünver’i mutlu ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ve ilk etapta 1000 adet basıldığı belirtilen Nevşehir-i Dilara isimli kitaba halkın ilgisinin oldukça yoğun olduğunu belirten Başkan Ünver, 2 bin adet daha yeni baskının yapıldığını ve Nevşehir halkına dağıtılacağını söyledi.

Bir Şehrin Doğuş Hikayesi  ‘Nevşehir-İ Dilara’ Belgeleriyle Nevşehir’in kuruluşu “

2004 yılından beri alt ve üst yapı hizmetlerinin yanı sıra, kültür ve sanat çalışmalarının bir ağ gibi örüldüğü bir belediyeciliği sistematik olarak hayatın vazgeçilmezleri haline getiren Nevşehir Belediyesi, “ Bir Şehrin Doğuş Hikayesi  ‘Nevşehir-İ Dilara’ Belgeleriyle Nevşehir’in kuruluşu “ isimli kitabı yayımladı.
Proje sahipliğini Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in yaptığı “ Bir Şehrin Doğuş Hikayesi  ‘Nevşehir-İ Dilara’ Belgeleriyle Nevşehir’in kuruluşu “ isimli 212 sayfalık eser, Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yayıma hazırlandı.
Adem Sağlık, Orhan Özdil ve Abdurrahman Yarar’ın da önemli katkılar sunduğu Nevşehir’in şehir haline gelmesinde ve sonrasında   Osmanlı Padişahı 3. Ahmet ‘in fermanları ile  Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından gönderilen hükümlerin Osmanlıca belgeleri ile onların Türkçe açıklamalarına yer verilen  “ Bir Şehrin Doğuş Hikayesi  ‘Nevşehir-İ Dilara’ Belgeleriyle Nevşehir’in kuruluşu “ isimli tarihi belgelere dayanan kitap, özellikle tarih araştırmacıları için vazgeçilmez bir kaynak kitap olarak dikkatleri üzerinde topluyor.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in sunuş yazısı ile Nevşehir tarihine kapı açılırken, kitapta şehir yerleşiminde yer alan binaların yapımı başta olmak üzere 81 hüküm ve ferman Osmanlıca ve Türkçe olarak okuyuculara aktarılıyor.