Ürgüp Belediyesi tarafından yapılması planlanan işler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü yetkilileri Ürgüp’e gelerek yapılacak projelerin sahasını gezerek Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Fen İşleri Müdürü Hasan Gökhan’dan bilgi aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yatırım ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Kolçak’ın yerinde tespit ettiği çalışmalar için ilk olarak Kavaklıönü Mahallesi Hadosan kavşağına yapılan tip parkın devamı niteliğinde Ürgüp Belediyesinin mülkiyeti olan alanda bölge geneline hitap edecek çok büyük bir mesire alanı ve park yapılması düşünülen alan incelendi.

Ardından dünyanın en fazla fotoğrafı çekilen Kapadokya’nın sembolü olan Üç Güzeller mevkiinde doğal mirasa sahip çıkarak peribacalarını görmeye gelen milyonlarca insanın fotoğraf karelerindeki görüntüyü en iyi şekle getirmek için alanda yapılması gereken çalışmaların tespiti için çatalkaya mevkiinde incelemeler yapıldı.

Heyet son olarak Ürgüp çarşı içerisinde bulunan Melek Girmez caddesi adıyla anılan caddenin daha işlevsel ve modern olması için yapılabilecek çalışmaları tespit etti.

Heyete Ürgüp Belediyesinde de bir süre görev yapmış sahayı yakından tanıyan Nevşehir Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünde Tabiat Varlıklarını Koruma İşl. Şube Müdürü olan Osman Duymuş da eşlik etti.