Başbakanlık toplu konut idaresi ve Ürgüp Belediyesi tarafından Ürgüp’te yöresel mimari ile modern mimarinin en güzel örneği olarak inşaa edilen 923 konutun kurası çekildikten sonra konut hak sahipleri internette ilan vermeye başladı. 

3+1 konutların yoğun olarak internet ilan sitelerinde 30.000 TL ile 55.000 TL aralığında yer alması sonucu yaptığımız araştırma ile Toki Gss İmzalama ve Satış talimatında 3+1 konutlarda devir işleminin ancak sözleşme imzalanıp anahtarlar teslim edildikten 1 yıl sonra mümkün olabildiği ifade ediliyor.

B1 tipi konutlarda ise konutun hak sahibi olup sözleşmesini imzalayanların borçları bitene kadar konutlarını devredemeyeceği açıkça ifade ediliyor.

TOKİ’nin başlıca amacının ev sahibi olmayanları ev sahibi yapmak olduğu için bu uygulamanın da gayet yerinde olduğu aşikar. Konuyla ilgili görüştüğümüz Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Konutların mimarisi, kalitesi ve konumu itibarıyle kuraların çekilmesiyle birlikte internette yüksek fiyatlarla konut satış ilanları olduğunu hak sahiplerinin önümüzdeki günlerde imzalayacağı internette yayınladığımız satış sözleşmelerini iyi okuması gerektiğini ifade etti.

Senet, çek, protokol, noter gibi araçlarla alış satış yapmanın yasal olmadığını belirten Başkan Yıldız, konuyla ilgili kendilerini arayarak böyle bir ilanda satılık ev var alıyım mı diye soran hemşehrilerimiz oluyor."Bu durumda TOKi’nin muhatabı tamamen hak sahibi olan adına konut çıkan vatandaştır. Sözleşmede belirtilen konuları vatandaşlarımızın iyi okuması, anlaması lazım. Sonradan vatandaş mağdur olursa bunun sorumlusu ne TOKİ’dir ne Belediyedir. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaya davet ediyorum." dedi.