Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli; "Hayalimdi Anıt Ağacından Arabamla Ceneviz Vadisinden Yavuz Selim köprüsüne ulaşmak. Şimdi yeni yüzüyle birlikte turizme kazandıracağımız Ceneviz Vadisini Çok şükür gerçekleştirdik. Türkiye icin Kapodokya ve Özkonak için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ceneviz Vadisi Islah Çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli Ihlara'dan daha özel ve güzel bir belde olarak Yerli yabancı turistleri "Özkonak Ceneviz vadisi" cennetiyle buluşacak olmasının büyük heyecanını yaşıyorum dedi.


Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesindeki Ceneviz Vadisi, çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kapadokya'daki Ihlara Vadisi'ne alternatif olacak. 

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, yaklaşık 5 kilometrelik Ceneviz Vadisi'nde başlatılan çevre düzenleme ve temizlik projesinin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. Yürekli, tarihi İpek Yolu güzergahındaki vadide 1514'te inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü. 

Bizans döneminden kalan evler ve koruma altındaki 536 yıllık meşe ağacı bulunduğunu söyledi. Yürekli, "Beldemizi turistlere daha iyi tanıtmak için İl Kültür ve Turizm Müdür Vekilimiz Cengiz Ekici ile yoğun çalışma yürütüyoruz" dedi. 


Ceneviz Vadisi,Cennetine Hoş Geldiniz!