Başkan Yürekli’nin Feryadını MEDAŞ Duydu

NEVŞEHİR(MHA) İl Koordinasyon Kuruluna MEDAŞ’ın ilimizdeki yatırımları ve çalışmaları ile ilgili bilgiler veren MEDAŞ Yetkilisinin açıklamalarının ardından söz isteyen Avanos İlçesine bağlı Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Özkonak kasabasının MEDAŞ’a verdiği paranın karşılığını alamadığına dikkat çekmişti.
Özkonak Belediye Başkan Yürekli, “İl Müdürümüz ne kadar köfte o kadar ekmek dedi. Özkonak’lı ekmek parasını veriyor ama köftesini yiyemiyor. Bugün gerek belediye başkanı olarak gerekse siyasetçi olarak Özkonak’a giremiyoruz. Elektrik sorunlarından dolayı. 10 sene önce yapılmış bir ihale ve henüz tamamlanamamış durumda. Bu nedenle yaşanan elektrik sorunlarından ötürü ilçemiz sakinlerinin evlerindeki elektrikli ev aletleri büyük hasar görüyor. Konuyla MEDAŞ Yetkililerinin artık ciddiyetle eğilmesini istiyoruz” diye konuşmuştu.
Geçtiğimiz ay düzenlenen İl koordinasyon Kurulu toplantısının ardından MEDAŞ Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli'nin bu sözlerini dikkate aldı ve beldeye yeni bir trafo kazandırma çalışmalarına başladı.
MEDAŞ tarafından Avanos Gülşehir yolu arasında Özkonak Beldesine 10 Km uzunluğunda yeni bir hat çekme çalışmalarına başladı. MEDAŞ tarafından projelendirilen yeni trafo hattı üç ay gibi kısa bir zamanda teslim edilerek Özkoanak Beldesine yeni enerji nakil hattına kavuşturmuş olacak.