NEVŞEHİR(MHA) Gülşehir Belediyesinin 2 yıllık hizmet mücadelesi yalnızca Nevşehir adına değil bölge adına da bir model teşkil ediyor. Bu başarıda yalnızca Başkan VahdiArısoy’un dürüst ve çalışkan kişiliği değil aynı zamanda bankacılık tecrübesinden doğan hesap uzmanlığı da önemli.

Başkan Arısoy, “Gülşehir Belediyesi bu dönemde bir yandan geçen dönemin maddi sıkıntılarını başarıyla aşarken diğer yandan belediye tarihinde bir ilk olarak peşin para ile hizmet araçları satın alıp araç filosunu güçlendirmiştir” dedi.

Gülşehir Belediyesi ilk olarak Aralık 2015 tarihinde makam aracını yeniledi. Özellikle il dışı hizmetlerde sık sık arıza yapan, yolda kalan mevcut makam aracı, işlerin aksamasına neden olması yetmezmiş gibi Belediye Başkanı Vahdi Arısoy’un Kasım ayında Ankara’da gerçekleşen bir toplantıya geç kalmasına da neden olmuştu. Bu durum yeni makam aracı alma zarureti doğurmuş, araba kiralama metodu ile birilerinin cebi doldurulmak yerine, belediyenin akıllıca kullanılan kaynaklarından elde edilen gelirle 0 km makam aracı araç filosuna dâhil edildi.

Gül kokulu şehri çöp kokularına mahkum etmemek için, bünyesinde çöp toplama haznesi olan, 18/26 E 5 motorlu efe çöp toplama hazneli çöp toplama aracı  satın alın. Aracın satın alma bedeli olan 176 bin 250 TL DMO hesabına peşin olarak yatırılmış ve Gülşehir Belediyesi tarihinde ilk kez peşin para ile araç satın alındı.

Başkan Arısoy, Önümüzdeki hafta içerisinde ise haşere ilaçlaması ve Fen işlerinde  kullanılmak üzere 2 adet 55-56 New Holland marka traktör ile L-350 model çift kabinli Ford Transit aracının DMO kanalıyla parası peşin olarak ödenerek belediye envanterine dâhil olacağını Gülşehir’in çok daha iyi hizmetlere layık olduğunu belirtti.