Tarih ve kültürün içice olduğu, doğa ile baş başa kalabileceğiniz organik bir hayat sunan Ürgüp'teki Satrapia Hotel şehir hayatından sıkılan Ankaralıların da uğrak yeri haline geldi. Turizm sektörünün en önemli bilgi kaynaklarından biri olan Küçük Oteller ekibinin yaptığı değerlendirme sonrası "Türkiye'nin En Yeni ve Güzel 10 Butik Oteli" arasında gösterilen Satrapia Boutique Hotel, konuklarına otele ilk adım attıkları andan çıkışlarına kadar bir aidiyet duygusu hissettirmeyi, onlara daha önce hiç karşılaşmadıkları bir konaklama deneyimi yaşatmayı ilke edinmiş. 

MAĞARA SUİTLER 

Müşterilerine farklı bir konsept sunan otel özellikle havuzlu mağara suit oda konsepti ile de fark yaratıyor. Her mağara odada özel veranda ve SPA küveti olan, Karya Konak'tan Miletos Konağı'na uzanan Satrapia'da eşsiz bir doğa ve tarih her anınızda size eşlik ediyor. Satrapia Hotel, 'tek adımda doğaya' sloganıyla bahçeye açılan kaya oyma, taş ve ahşabın birbirine uyumu ile gerçekleştirilen ve her biri ayrı döşenmiş 29 odası, çok amaçlı salonu, 80 kişilik restoranı, açık hava sineması ve sadece bağbozumunda değil istediğiniz zaman kullanma imkanı olan üzüm ezme havuzunun olduğu farklı mimarisi ile konuklarına farkli deneyimler yaşatıyor. 

KALE MANZARALI 

Otel yetkilileri "Erciyes Dağı'nın beyaz eteklerinin eşlik ettiği Satrapia Hotel, Ortahisar'da konumlanmış durumda. Nevşehir-Ürgüp karayolu üzerinde bulunan; Ürgüp'e 5 km uzaklıkta olup, etrafı Kızılçukur Vadisi, Ürgüp Üç Güzeller Peri Bacaları ve muhteşem üzüm bağlarıyla çevrili olan 110 metre boyundaki Türkiye'nin en büyük Peri Bacası olarak bilinen Ortahisar Kalesi ile çevrili. Satrapia'ya komşu olan diğer kale ise, tarihi Kapadokya bölgesinin önemli yapılarından biri olan ve eski dönemlerde savunma ile yaşam alanı olarak kullanılan İshak Kalesi" diye konuşuyor. 
 
Sabah