NEVŞEHİR(MHA) Avanos’ta düzenlenen Basketbol yıldız kızlar ve genç kızlar il birinciliği yapılan müsabakalarla sona erdi. Yıldız kızlarda il birincisi Kardelen Gençlik Spor Kulübü olurken ikinci Gençlik Spor Kulübü, üçüncü de Kapadokya Avanos Spor Kulübü oldu.

Genç Kızlar kategorisinde ise Gençlik Spor A takımı 1, Kardelen Gençlik 2. ve Gençlik Spor B takımı da 3. olmayı başardılar.

Dereceye giren takımların kupalarını Avanos İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Kerem yılmaz, Kapadokya Avanosspor kulübü Antrenörü Babür Taşer ile Antrenörler Duygu Kanıcı ve Bentürk Demir verdiler.

Genç Kızlar kategorisinde: En iyi guard: Serenay Cırdı (GHSİM), En iyi forvet: Rabia Türk(GHSİM), En iyi pivot: Muazzez Ekiz(GHSİM), En iyi Ribaund: Berrak Kılıç(Kardelen), 
Sayı Kraliçesi: Merve uğur(GHSİM), En değerli oyuncu: Merve Uğur(GHSİM) seçildiler.

Yıldız Kızlar kategorisinde: En iyi guard: Efsane Demir(Kardelen), En iyi forvet: Olcay Cingi (Avanos), En iyi pivot: Aysel Erol(Kardelen (Kardelen), En iyi Ribaund: Şevval Yağmur Karademir (Avanos), Sayı Kraliçesi: Fatmanur İçalan(GHSİM), En değerli oyuncu: Fatmanur İçalan(GHSİM) seçildiler.

Şevval Yağmur Karademir ödülünü annesi Nazik Karademir’den, Olcay Cingi ise annesi Yasemin Cingi’nin ellerinden aldılar. Nevşehir birincisi olan okul ilimizi Gaziantep’te yapılacak bölge şampiyonasında temsil edecek.