Geçtiğimiz günlerde NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin başkanlığında ki heyetle birlikte Nevşehir'e gelen Brezilya Başkonsolosu, Macaristan Başkonsolosu ve eşi Hindistan Başkonsolosu. Jiyka İstanbul ve Ankara temsilcisi, Arjantin Başkonsolosu, Dış işleri Kopening Büyük elçisi Kapadokya bölgesine hayran kaldılar.

Ziyaretten duydukları memnuniyetleri dile getiren heyet, NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin'e teşekkür ederek en kısa zamanda bir kez daha Nevşehir'e gitmeyi azuladıklarını dile getirdiler.

NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin'in özel onur konukları olarak Kapadokya Bölgesine ziyaret gerçekleştiren 6 farklı ülkenin Başkonsolos, Büyükelçi ve Yabancı temsilci heyetleri 3 günlük Kapadokya gezisini, İstanbul'da diğer Büyükelçi ve Başkonsoloslara anlatarak gördükleri eşsiz manzara karşısında adeta büyülendiklerini ve peribacaları, yeraltı kentleri , tarihi ,havasıyla bu muhteşem coğrafyanın mutlaka görülmesi gereken özel bir yer olarak anlatıyorlar.

İşte konuşan o resimler;


İstanbul'da ki bir resepsiyonda bir araya gelen Arjantin Başkonsolosu Diego Alvares Rivera, Japonya Başkonsolosu Norio Ehara'ya "Nevşehir'e gelmemekle ve Kapadokya'yı görmeyerek çok şey kaybettin, biz adeta büyülendik" diyor...

Japonya Başkonsolosu Norio Ehara da " Bende gelmeyi çok arzu etmiştim ama olmadı. Şuan çok üzgünüm Keşke bende gelseydim. Lütfen Bizi de Kapadokya'ya götürün" diye yalvarıyor...

NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin'de " Siz hiç üzülmeyin, merak etmeyin hepinizi Nevşehir'e götüreceğiz " diyor.

Çin Başkonsolos vekili Chen Su' de " Başkonsolosumuz Çin'den dönsün, biz de eşlerimizle gelmek istiyoruz" diyor.