Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından imzalanarak Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilen geçici düzenleme ile 2015 üretim yılına ilişkin başvurularını 30 Haziran 2015 tarihinde kadar yapamayan çiftçilerin, söz konusu üretim yılına ilişkin çiftçi kayıt başvurularını 29 Şubat tarihine kadar yapılabilmelerinin önü açılmıştı.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ NEDİR?

Çiftçi Kayıt Sistemi ÇKS, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan, çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal bir veri tabanı. Tarım politikalarının oluşturulması ve uygulanmasında veri sağlayan sistem, aynı zamanda tarımsal destekleme ödemelerinde de esas alınıyor. Bakanlık tarafından sağlanan destekler, ÇKS kayıtlarına göre çiftçilere kullandırılıyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar da konuyla ilgili çiftçi kayıt sisteminde (ÇKS) 2015 yılı başvurularının 29 Şubat pazartesi günü mesai saati bitiminde sona ereceğini bildirerek, “Çiftçilerimizin yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak son günü beklemeden bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var” sözlerini sarf etti.