NEVŞEHİR(MHA) Avanos İlçesi Paşalı Köyünde "Kadın Çiftçi Eğitim Programı" kapsamında kursiyer kadınlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından kadın çiftçilerimize yönelik olarak hazırlanan bir protokol çerçevesinde Avanos İlçesi Paşalı Köyünde kurs açıldı. Beş gün süren kurslarda 31 kadın çiftçi eğitime katıldı.

Bu kurslarda çeşitli tarımsal konuların yanında kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği, kişi hak ve özgürlükleri, çocukla iletişim, girişimcilik, liderlik ve sosyal güvenlik konularında kapsamlı eğitimler verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Kırsalda yaşayan çiftçilerin eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, bundan böyle kırsalda çiftçi eğitimlerinin giderek artacağını, bilgi donanımının neticesinde daha bilinçli ve kaliteli üretimin yapılması aile ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı kaydetti. Eğitim programında desteklerini esirgemeyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Avanos Ziraat Odası Başkanlığına ve Paşalı Köy Muhtarlığına ve emeği geçen herkese teşekkürlerini bildirdi.