Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlik Başkanı İsmail ÖRDÜ, tüketicilerin esnaf sanatkarlara sahip çıkmasını istediklerini belirterek, "Arife günleri dolup taşan yabancı sermayeli AVM'ler yerine bu kez insanları çarşısındaki ve mahallesindeki esnafa yönlendirmek istiyoruz.

Esnaf sanatkarların Türk toplumunda farklı bir konumu bulunduğunu vurgulayan ÖRDÜ, 'Üyelerimiz sadece ekonomik alanda değil, sosyal ve kültürel hayatımızda da önemli işlevlere sahiptirler. Osmanlıda toplumu yönlendiren, genç Cumhuriyete sahip çıkan esnaf sanatkarlarımız bugün de toplumsal bütünlüğümüzün en büyük teminatıdır. Türk toplumunda böylesine önemli yeri bulunan esnaf sanatkarlara sahip çıkılması gerekiyor. Çünkü onlar içimizden biri' şeklinde konuştu. 

Her ailede bir esnaf var

Her ailede bir esnafın bulunduğunu dile getiren Başkan ÖRDÜ, şunları söyledi: "Uzun yıllar AVM'lerin haksız rekabetine maruz kalan, yetersiz sermayesi nedeniyle büyüyemeyen ve kendini geliştiremeyen esnaf sanatkarların uzanacak dalları olalım. Unutmayalım, çarşıdaki yada bir mahalledeki esnafın ışıkları sönerse sokak zifiri karanlık olur. Bayram arifesinde alışverişlerimizi yabancı sermayeli AVM'lerden değil mahallemizin emektarı, dostumuz, akrabamız olan kendi esnafımızdan yapalım. Alışverişlerimizi kendi esnafımızdan yaparsak sıcak para yurtdışına kaçmaz, Nevşehir'in parası Nevşehir'de kalır. Her kesimin refahı artar, huzurlu, mutlu bir toplum tablosu oluşur."

'Bölünürsek yok oluruz' 


Vatandaşların yaptıkları çağrılara olumlu yaklaştıklarını belirten ÖRDÜ, esnaf sanatkarların da kendi içinde birlik ve beraberliği sağlamaları gerektiğini kaydetti. Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlik Başkanı İsmail ÖRDÜ, "Nasıl ki tüketicilerin esnaf sanatkarı tercih etmelerini istiyorsak, aynı şekilde esnaf sanatkarlar da birbirlerinden alışverişi tercih etmeli. Bakkal komşusu manavdan, manav mahallesinin kasabından alışveriş etmeli, ilk önce kendi aramızda birlik beraberliği sağlamalıyız. Ahilik geleneğimizden gelen yardımlaşma dayanışma, duygumuz bu sayede güçlenecektir. Ahilik geleneği de bize bunu emreder. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz" diye konuştu.

Haber: Fikret Çapacı