2018 Yılı Ağustos Ayı “Personel İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı” Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün başkanlığında yapılan toplantıya Müftü Yardımcıları Nazım Haksever, Yaşar Bolat, Ahmet Özvarinli, Şube Müdürleri Mustafa Yayla, Mehmet Şaban Yılmaz, daire personeli ve din görevlileri katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığının “Hatim Programı”, “ Trafik Güvenliği”, “ Kadın Konuk Evleri Dini Rehberlik”, “Kurban Bayramı ve Kurban Hizmetleri”, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün “Erken Yaşta Evlilik Acil Eylem Planı"  yazısı, “Yaz kurslarının değerlendirilmesi”, “ Bağımlılıkla mücadele konularında yapılanlar ve yapılacak olanlar”hakkında bilgiler verildi ve madde bağımlılığı ile etkin mücadelenin önemi vurgulanarak din görevlileri ile istişareler yapıldı.
Toplantıda, din görevlilerine bu gibi hassas konularda cami cemaatinin ve Yaz Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilerin bilinçlendirilmesi gerektiği ayrıca karşılaşacakları ani durumlarda Nevşehir İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatör Din Görevlisi ile irtibata geçmeleri veya Alo 140 ve Alo 191 telefon hatlarını arayarak çözüm yoluna gitmeleri gerektiği hatırlatıldı.
İl Müftüsü Öztürk;  vaaz ve sohbetlerde milli birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi konular yanında bağımlılıkla mücadele anlamında konuşmalara da yer verilmesini tavsiye etti. Cami görevlilerinden yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, camilerimizin temiz, tertipli ve düzenli bir şekilde ibadete hazırlanmasını, ses cihazlarının kontrol edilmesini ve Bayram’da ve Bayram günlerinde cami hizmetlerinde herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için özen gösterilmesini istedi. Özellikle kesimhanelerde görevli arkadaşlardan ”Halka hizmet Hakka hizmet” şiarıyla aşk ve şevkle Kurban ibadetini yerine getiren kardeşlerimize dini rehberlik yapmalarını, gönülden yardımcı olmalarını istedi. Ayrıca Cuma namazı sonunda Başkanlığımızın başlattığı yurt içinde ve yurt dışında yapımı devam eden camilere yardım kampanyasına gönülden destek ve katkı vermelerini beklediğini ifade etti.
İl Müftüsü Öztürk; “Diyanet Vakfına Kurban bağışlarının çok iyi seyrettiğini belirterek vekâleten Kurban konusunda Diyanet Vakfına bağış yapan halkımıza güvenlerinden dolayı teşekkür ediyorum, gayret ve desteklerinden dolayı da din görevlilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Aynı gayretin Kurban Derisi konusunda da gösterilmesini derilerin bu sene de Külliye Camine toplanacağını söyledi.
İl Müftüsü Öztürk;  Bayramlaşmanın bu sene 20 Ağustos Pazartesi günü (Arefe Günü) Kapadokya Kültür Merkezi parkında olacağını duyurarak tüm halkımızı ve personeli bayramlaşmaya davet etti.
Toplantı din görevlilerinin dilek ve temennilerini bildirmelerinin ardından sona erdi.