NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de Lise öğrencisi Cansel Buse K, babasının beylik tabancası ile intihar etmişti. Olayın ardından genç kızın öğrenim gördüğü okulda görev yapan bir öğretmeninin tecavüzüne uğradığı iddia edilmişti.

Nevşehir’deki özel bir eğitim kuruluşunda gerçekleştirilen Konferansta öğrenciler olaya tepkilerini hazırladıkları pankartlarla dile getirdiler. “Bazen İnsan İnsan Olmaktan Utanır”, “Hiçbir Tecavüzün Haklı Bir Yönü Yoktur”, “Söz Bitti, Kadına Şiddete Hayır” gibi pankartların yer aldığı etkinlikte Nevşehir Barosu Avukatlarından Av. Sema Yurtbilir, Şiddet Nedir? Konulu bir konferans verdi.

Konferansta kadına şiddetle mücadelenin yasal yöntemlerini de anlatan Av. Sema Yurtbilir,

“Bugün burada bizleri bir araya getiren şiddet çeşidi cinsel şiddettir. Kürtaja zorlamak, küçük yaşta evliliğe zorlamak, sosyal paylaşım sitelerinde cinsel içerikli paylaşımlarda bulunmakta cinsel şiddetin diğer bir şeklidir. İnsanlar illaki dokunuşla değil, bakışla ve sözle de cinsel istismarda bulunabilir. Günümüzde oldukça yaygın olan kadına şiddetin temelinde kadının erkekten daha aşağı bir varlık olduğu fikri öne çıkmaktadır. Bu düşüncedeki insanların kadın ile erkeğin eşit haklara sahip olmadıkları düşüncesini de ön plana çıkardıklarını görüyoruz” dedi.