Annesini ve 9 aylık kızını öldürdüğü için Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza evinde tutuklu bulunan kadına akıl hastası olduğu gerekçesi ile ceza verilemedi.

Edinilen bilgilere göre, 24 Kasım 2015 tarihinde Kayseri Melikgazi İlçesi Kılıçaslan Mahallesinde 9 aylık bebeği Zeynep ile 61 yaşındaki annesi Hacer BALIKÇI’yı bıçakla öldüren ve 'kasten öldürme' suçundan tutuklu yargılanan 36 yaşındaki kadın sanık Derya ÇELİKTEN, akıl hastası olduğu gerekçesi ile ceza almadı.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu kadın Derya ÇELİKTEN Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edildi.
Sanık Derya ÇELİKTEN mahkemede sorgu ve savunmasında, "İlkokulu 2. sınıfta terk ettim. Evli, 3 çocuk annesi ev hanımıyım. Annem ben uyuduğum sırada eve erkek alacaktı ve kızıma tecavüz ettirecekti. Kızımı kurtarmak için, istemeden öldürdüm. Daha sonra kendimi öldürecektim, annem üzerime yürüyünce tam hatırlamıyorum annemi de bıçakladım. Kendimi de öldürecektim ama olmadı. Çok pişmanım" dedi.
Mahkeme başkanının 'Eve erkek alacağını nereden biliyordun?' sorusuna sanık Derya ÇELİKTEN "Annemin hareketleri ve davranışları öyleydi. Kızımın makatında çatlak vardı, doktor söyledi. Kızımın canı daha fazla yanmasın diye öldürdüm" diye konuştu.
Duruşmada, sanık hakkında akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor aldırıldığı, akli dengesinin yerinde olmadığına dair rapor geldiği sorusuna ise sanık 'Bilmiyorum' cevabı verdi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık Derya ÇELİKTEN'e suç işleyen akıl hastalarının ceza sorumlulukları olmadığı gerekçesiyle ceza veremedi.
Sanık Derya ÇELİKTEN hakkında, akıl hastalarına özgü tedbirler ile yüksek güvenlikli sağlık kurumunda koruma ve tedavi kararı verildi.

 
OLAY GEÇTİĞİMİZ KASIM AYINDA MEYDANA GELMİŞTİ....

Olay, 24 Kasım 2015'te Kayseri merkez Melikgazi ilçesi Kılıçaslan Mahallesi Mümin Sokak üzerinde bulunan bir apartman dairesinde yaşandı. Sivas’ta kalırken eşiyle araları bozulan Derya ÇELİKTEN, Zeynep ismindeki 9 aylık bebeğini de alarak Kayseri'de bulunan annesi Hacer BALIKÇI'nın (61) evine geldi.Gece annesiyle tartışan kadın, annesini sırtından 4 kez bıçakladı. Daha sonra bebeğini de göğsünün 2 yerinden bıçakladı. Kız kardeşi Elif Türkmen’i de bıçakla kovaladı.
Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı anne Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Zeynep bebek de Erciyes Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Bebek ve anne tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü.

Olaydan sonra Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözetim altına alınan ve mahkumlar koğuşunda tutulan çifte cinayetin zanlısı Derya ÇELİKTEN, sağlık kontrollerinin ardından, sedyede üzerine beyaz çarşaf örtülerek, ambulansla güvenlik önlemleri altında Adana Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi'ne gönderildi.
Kızı tarafından bıçaklanarak öldürülen Hacer Balıkçı'nın İstanbul'da çalışan eşi Durmuş Balıkçı ise acı haberi alır almaz Kayseri'ye geldi. Durmuş BALIKÇI, hastaneye koştu ve burada gözyaşı döktü.

Cinayetlerin işlendiği apartmandaki Hacer BALIKÇInın komşuları ise şoke oldu. Komşuları, "Hacer hanım sessiz, sakin kendi halinde olan bir kadındı. Pazartesi akşamı, evli olan ve Sivas'ta oturan kızı Derya ile torunu Zeynep'in geleceğini söyledi ve onları almaya terminale gitti. Derya, annesine, eşiyle geçinemediğini ve ayrılmayı düşündüğünü söylemiş. Kızıyla birlikte bir gün geçiren Hacer hanımın dairesinden dün gece gürültüler geldiğini duyduk ve polise haber verdik. Öğrendik ki büyük kızı Derya, annesini ve 9 aylık kızını bıçaklamış" dedi.